1 piskóta 3-4 tojásból
3 egész tojás
30 dkg porcukor
125g margarin
1/2 kg túró
1 citrom reszelt héja
1 cs. van.cukor
1 cs. zselatin
1/2 dl víz
2,5 dl tej
A tojást a porcukorral, margarinnal, túróval, a reszelt citromhéjjal és a van.cukorral habosra keverjük.
A zselatint megáztatjuk a vízben és ráötjük a felforralt tejet. A túrós masszához keverjük és hűtőbe tesszük.
Amikor dermedni kezd,a piskótát beletesszük tortaformába és ráöntjük a túrós masszát.
A tetejét gyümölccsel kirakjuk és tortazselét teszünk rá. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A vajas piskótához a puha vajat a porcukorral és a citrom lereszelt héjával kihabosítom, majd két-három részletben hozzádolgozom a lazán felvert tojásokat is. Végül belekeverem a l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKét tortaformára lesz szükségünk: egy 18 cm átmérőjűre és egy 24 cm átmérőjűre. A kisebben a zselét, a nagyobban pedig magát a tortát készítjük el. A tortazselével kezdjük. A csom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszes alap hozzávalóit jól összegyúrjuk, majd egy darált keksszel jól meg hintett tepsibe nyomkodjuk. A krémhez megfőzzük a pudingot,és hűlni hagyjuk. A cukrot a vajjal habos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból linzer alaptésztát gyúrok, fél órát hűtőben pihentetem. 24 cm átmérőjű formába nyújtom, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig lesúlyozva (szárazbab,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű