20 deka keserű csokoládé
20 deka vaj
10 deka liszt
30 deka cukor (én kevesebbet szoktam)
6 tojás.
A sütöt 180°C-ra felfüteni, egy kerek, 26 cm-es átméröjü formát sütöpapírral kibélelni. A csokit, forró vízfürdöben, a vajjal együtt felolvasztani. Elektromos habverövel összekeverni a lisztet, cukrot, tojást, míg egy világosabb massza nem lesz. A felolvadt csokit óvatosan hozzákeverni, a formába önteni és kb. 35-45 percig sütni. A torta a tetején kemény, belül krémes. A felvágás elött, teljesen lehülni hagyni.
A piskótát (3 lap) elkészíteni és meghűteni. Ehhez 4 tojássárgáját különválasztani a fehérjétől. A sárgájára ráönteni a sütőport, és félretenni. A tojások fehérjét kemény habbá ver...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA kekszmorzsát és a pirított mogyorót egy tálban jól összekeverjük az olvasztott vajjal és a 2 evőkanál Nutellával. A keveréket belenyomkodjuk egy tortaformába. Nekem sok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a sóval habbá verjük. A lisztet, a kakaóport, a sütőport és a diót egy tálban összekeverjük. A tojások sárgáját a cukorral kih...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a krémet készítjük el. A tejszínt, a csokoládét és a vaníliát lassú tűzön, kevergetve felforrósítjuk annyira, hogy a csokoládé teljesen elolvadjon. Behűtjük a krémet, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű