♥ PISKÓTA :
7 db tojás,
14 dkg kristálycukor,
17.5 dkg liszt,
fél csomag sütőpor
♥ KRÉM :
6 dkg vaníliás pudingpor,
3 dkg kristálycukor,
5 dl tej,
10 dkg vaj,
kb. 5 dkg rumba áztatott mazsola,
kb. 20 dkg zselécukor,
4 dl cukrozott felvert tejszín
♥ Tészta:
7 tojást válasszuk ketté. A tojássárgáját keverjük habosra 7 dkg kristálycukorral. A tojásfehérjét verjük habbá 7 dkg kristálycukorral. Vigyázzunk, hogy ne verjük túl keményre a fehérjét! A kikevert sárgáját és a felvert fehérjét óvatosan összeforgatjuk. Apránként óvatos mozdulatokkal belekeverjük a sütőporos lisztet. Tegyük a masszát sütőpapírral bélelt tortaformába , 180 fokon süssük készre.
Jól ki kell hűlnie ahhoz, hogy 3-ba el tudjuk vágni. Tehát legyen egy alja, egy közepe, és egy teteje. Érdemes előző nap megsütni.
♥Krém:
A pudingporból, a cukorból, és a tejből szokásos módon főzzünk pudingot. Még melegen kisebb darabokra vágva keverjük hozzá a vajat. Hagyjuk jól kihűlni! Akár ez is elkészíthető előző nap!
Ha teljesen kihűlt adjuk hozzá a mazsolát. A zselécukor szemeket vágjuk egész apró darabokra, és adjuk a krémhez. ( kb. 8 darabra egy szemet ) A zselécukorból kb. 10 szemet hagyjunk a tetejére! 4 dl felvert tejszínt lazán keverjük hozzá az elkészült krémhez.
♥Összeállítás:
Az elkészült krémet töltsük a 3 lap közé, a tetejére, és keveset kenjünk a torta oldalára is. Végül 4 – 5 dl felvert tejszínnel díszítsük tetszés szerint. A félretett zselécukor szemeket vágjuk négybe, és díszítsük ki a tejszínhabot.
♥ A megadott mennyiség egy 26 cm-es tortaformához való
Először készítsük el a puncslevet, majd a piskótát kör alakú kapcsos tortaformában. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral habbá verjük, a sárgáját kihabosítjuk majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVajazzunk ki egy kerek, kapcsos tortaformát. Sütőpapírból vágjunk ki egy méretével megegyező kört, és béleljük ki a forma alját, majd a papírt is vajazzuk meg. Az így előkészített...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Közepes- A tészta hozzávalóiból piskótatésztát készítünk, majd kikent tortaformába (24 cm) öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük /tűpróbát végezzünk/. H...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, sóval és az olajjal beleöntjük a kávét, a konyakot és jól elkeverjük. A lisztet , a kakaóport,a sütőport összekeverjük, majd beledolgozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű