♥ PISKÓTA :
7 db tojás,
14 dkg kristálycukor,
17.5 dkg liszt,
fél csomag sütőpor
♥ KRÉM :
6 dkg vaníliás pudingpor,
3 dkg kristálycukor,
5 dl tej,
10 dkg vaj,
kb. 5 dkg rumba áztatott mazsola,
kb. 20 dkg zselécukor,
4 dl cukrozott felvert tejszín
♥ Tészta:
7 tojást válasszuk ketté. A tojássárgáját keverjük habosra 7 dkg kristálycukorral. A tojásfehérjét verjük habbá 7 dkg kristálycukorral. Vigyázzunk, hogy ne verjük túl keményre a fehérjét! A kikevert sárgáját és a felvert fehérjét óvatosan összeforgatjuk. Apránként óvatos mozdulatokkal belekeverjük a sütőporos lisztet. Tegyük a masszát sütőpapírral bélelt tortaformába , 180 fokon süssük készre.
Jól ki kell hűlnie ahhoz, hogy 3-ba el tudjuk vágni. Tehát legyen egy alja, egy közepe, és egy teteje. Érdemes előző nap megsütni.
♥Krém:
A pudingporból, a cukorból, és a tejből szokásos módon főzzünk pudingot. Még melegen kisebb darabokra vágva keverjük hozzá a vajat. Hagyjuk jól kihűlni! Akár ez is elkészíthető előző nap!
Ha teljesen kihűlt adjuk hozzá a mazsolát. A zselécukor szemeket vágjuk egész apró darabokra, és adjuk a krémhez. ( kb. 8 darabra egy szemet ) A zselécukorból kb. 10 szemet hagyjunk a tetejére! 4 dl felvert tejszínt lazán keverjük hozzá az elkészült krémhez.
♥Összeállítás:
Az elkészült krémet töltsük a 3 lap közé, a tetejére, és keveset kenjünk a torta oldalára is. Végül 4 – 5 dl felvert tejszínnel díszítsük tetszés szerint. A félretett zselécukor szemeket vágjuk négybe, és díszítsük ki a tejszínhabot.
♥ A megadott mennyiség egy 26 cm-es tortaformához való
Válasszuk külön a tojásfehérjét, a sárgájától. A tojásfehérjét a krémhez fogjuk felhasználni, a sárgáját pedig a tortalaphoz. A tojásfehérjét tegyük hűtőbe, hogy hideg maradjon. ♥...
Elkészítési idő:Az egészet jól összekeverük, utoljára tegyük hozzá a pudingport, a zabpelyhet majd az aszalt áfonyát. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a masszát, jól elsimítjuk, meleg süt...
Elkészítési idő: 2-2,5 óraA sütőt előmelegítem 150 °C -ra, a tortaformát sütőpapírral bélelem, majd félreteszem. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztom. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá v...
Elkészítési idő: 45 perc