Családireceptkönyv.hu

Fatörzs torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A piskótához
7 evőkanál finomliszt
7 evőkanál kristálycukor
7 darab tojás
A töltelékhez
4 darab tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg olvasztott étcsokoládé
1 evőkanál rum
5 dkg durvára vágott dió, vagy mandula
5 dkg mazsola
25 dkg Rama

Elkészítés:


A tojások sárgáját a cukor kétharmadával krémesre, fehéredésig keverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végén a maradék cukrot is beledolgozzuk. Egyharmadát a cukros tojássárgára tesszük, de még nem keverjük el. A liszt egyharmadát rászitáljuk, így nem lesz csomós, majd óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék habot és lisztet ugyanígy, két részletben keverjük bele.
2.Egy nagy tepsit Ramával kikenünk, lisztezünk, vagy sütőpapírral kibéleljük. A masszát egyenletesen rásimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180˚C, légkeveréses sütőben 165˚C) kb. 20 perc alatt megsütjük.
3.A sütőből kivéve enyhén meglisztezzük a tetejét, majd gyúródeszkára borítjuk, (ha van rajta papír, lehúzzuk róla) és feltekerjük. Papírba, vagy konyharuhába csomagoljuk és megvárjuk amíg kihűl.
4.Ezután óvatosan kihengergetjük és vékonyan megkenjük a megforrósított lekvárral, amit ha túl sűrű lenne, egy kevés likőrrel hígíthatunk.
5.A porcukrot a tojássárgával kikeverjük, majd vízgőz fölött krémesre főzzük és hűlni hagyjuk. A Ramát először magában, majd a vaníliás cukorral keverjük habosra. Az olvasztott csokoládét belecsorgatjuk, majd apránként a kihűlt cukros tojáskrémet, végül a rumot is belekeverjük.
6.A krém kétharmadát egyenletesen a piskótalapra kenjük - ha a lekvár már kellően megdermedt rajta - a durvára vágott dióval és a langyos vízbe áztatott, lecsöpögtetett mazsolával megszórjuk. Szorosan feltekerjük és a maradék krémmel körbekenjük.
7.Villával mintát karcolunk bele. Csíkokra vágott mandulával, pirított dióval, mogyoróval, kókuszreszelékkel és marcipánfigurákkal egyaránt díszíthetjük. Tálalás előtt behűtjük, hogy szépen szeletelhessük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nagy
Csokoládés eclair torta
Csokoládés eclair torta

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. 2 db 20 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk. A tejet a vízzel, cukorral, sóval és a vajjal felforraljuk, majd hozzászórjuk a kakaó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ildikó
Békebeli puncsszelet
Békebeli puncsszelet

A békebeli puncsszelet elkészítését azzal kezdjük, hogy a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájákat pedig kihabosítjuk a cukorral, majd belekeverjük a...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Nehéz
share
Dió torta
Dió torta

kemény habbá fölverjük a 4 tojásfehérjét A cukort 4 tojássárgájával és 10 evökanál vízzel habosra összekeverjük. Hozzá adjuk a lisztet sütöport kakaót, jól összekeverjük. Lazán b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Méhsejt torta
Méhsejt torta

A kis serpenyőben olvasszuk össze kis lángon a vajat, a kakaóport, a cukrot, a tejet és a mézet. Egy kis tálkában keverjük el az ecetben a szódabikarbónát, ez rögtön fel fog hab...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk