piskóta: 6 tojás, 6 ek. víz, 15 dkg porcukor, 12 dkg liszt, 3 dkg kakaópor, 0,5 dl olaj, 1 sütőpor
Ezekből 24-26 cm-es tortaformában kerek piskótát sütünk.
Meggyes töltelék: 1 üveg meggybefőtt, 1 vaníliás pudingpor, 6 dkg cukor
A befőtt levével (3 dl), a cukorral megfőzzük a pudingot, majd a félbevágott meggyet is belekeverjük, kb. 16 szem kivételével. Ezek lesznek majd a díszek a tetején.
7 dl Hulala tejszínt keményre felverünk.
A piskótát 3 lapba vágjuk. Az alsó és középső lapra körbe, csíkonként váltakozva habzsákból rányomjuk a meggyes krémet és a tejszínhabot. A tejszínből annyit hagyjunk, hogy jusson a tetejére és az oldalára is. (Ha egyszerűsíteni akarjuk, akkor az alsó lapra rákenjük a tejszín 2/3-át, a középsőre pedig a meggyes krémet) Rátesszük a 3. lapot és a maradék tejszínnel kívülről bekenjük az egész tortát. Habzsákból rózsákat nyomunk a tetejére, amikre 1-1 meggyszemet teszünk. A közepét, vagy az oldalát csokireszelékkel díszítjük.
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, alul-felül sütés programra, majd egy tortakarika alját kibéleljük sütőpapírral, és a külsejét alufóliába csomagoljuk, hogy ne tudjon víz becsoro...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A piskótatésztához az egész tojásokat és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport, majd az egészet összekeverjük. 2. Tortaformában készre sütjük. 3...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel. 2. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk. 3. A tojásfehérjét a maradék c...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűPiskóta Egy tálban összeforgatjuk a liszttel a kakaóport, szódabikarbonát, sütőport, sót. Egy gépi habverővel habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd hozzáadjuk a vaníliát,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes