Családireceptkönyv.hu

Tiramisu torta


Írta:

Elk. idő: 50 perc + hűtés
Adag: 6-8 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Piskótához:
- 5 tojás
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg rizsliszt (vagy finomliszt)
- 1 ek. keményítő
- 1 csipet só

Krémhez:
- 4 tojás
- 4 ek. cukor
- 333 g mascarpone (szobahőmérsékleten)
- fél rúd vanília

Összeállításhoz:
- 2 csésze hosszú kávé
- kakaópor

Elkészítés:


Sütünk egy 5 tojásos piskótát: a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket egy csipet sóval elkezdjük felverni, amikor már habosodik, de még nem kemény hozzászórjuk a cukor felét, majd teljesen kemény habbá verjük. A maradék cukrot a tojássárgájával verjük fehéredésig, beleszitáljuk a lisztet és a keményítőt, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot. Sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott, kilisztezett tortaformába (23cm-es) öntjük a masszát, és 180 fokon kb 25 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

A krémhez a tojásokat szétválasztjuk és a piskótához hasonlóan a cukrot fele-fele arányban a tojásfehérjével illetve a sárgájával verjük föl. A tojássárgás-cukros masszába belekaparjuk a vanília magjait és hozzákeverjük a mascarponét is. Óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérje habot.

Lefőzzük a kávét és hagyjuk hűlni.

Összeállítás: ha már kihűlt a piskóta 3 lapba vágjuk, az alsót egy tortatálra tesszük, majd meglocsoljuk a kávé harmadával. majd megszórjuk kakaóporral és rásimítjuk a krém harmadát. Hasonlóan járunk el a második lappal is. A harmadik lapnak a vágott felét meglocsoljuk a maradék kávéval, majd ráfordítjuk a tortára. A tetejére kerül a maradék krém, amit tálalás előtt gazdagon megszórunk kakaóporral.

Trükkök, tippek, praktikák:


* Nálam nem jött fel annyira a tészta, hogy 3 részre vágjam, így csak 2 részre tudtam vágni. Így viszont a krémhez 1 tojással kevesebbet tettem, és csak 200g mascarpone-t kevertem bele, de még így is maradt a krémből egy kevés

* Mivel gázsütőben sütöttem, így az utolsó pár percben feljebb vettem a hőfokot 200 C°-ra.

* Forrás: http://rozekacsa.blog.hu/2016/04/27/tiramisu_torta_965?token=78fca9d4482a2b9710ae2950946bdd7c

Tiramisu torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Gluténmentes, Krémes sütik, Sütemények, édességek, Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Oroszkrémtorta
Oroszkrémtorta

A piskótához 27cm-es tortaformára van szükség. A lisztet elkeverjük a sütőporral és átszitáljuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét, a cukor felével kemény habbá verjük. A s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Céklás mákos csokitorta
Céklás mákos csokitorta

A csokit vízgőz felett olvaszd fel, keverd hozzá a kókuszolajat. A céklát hámozd meg, vágd apróra és főzd puhára. A cékla levéből tegyél félre 2-3 evőkanálnyit a díszítéshez. Még m...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyors gesztenye torta
Gyors gesztenye torta

1. A kapcsos tortaformába beleöntjük a kekszet és a megolvasztott vajat. Összekeverjük, majd egyenletesen szétnyomkodjuk a forma alján. Én 21 cm-es formát használtam. Ha kész, mehe...

Elkészítési idő: 30 p
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Répatorta
Répatorta

A cukrot, az olajat és a tojásokat habosra keverjük. Hozzáadjuk a szódabikarbónával és a fűszerekkel elkevert lisztet, majd a répát, a mazsolát és a vaníliakivonatot. Sütőpapírral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk