Piskótához:
- 5 tojás
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg rizsliszt (vagy finomliszt)
- 1 ek. keményítő
- 1 csipet só
Krémhez:
- 4 tojás
- 4 ek. cukor
- 333 g mascarpone (szobahőmérsékleten)
- fél rúd vanília
Összeállításhoz:
- 2 csésze hosszú kávé
- kakaópor
Sütünk egy 5 tojásos piskótát: a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket egy csipet sóval elkezdjük felverni, amikor már habosodik, de még nem kemény hozzászórjuk a cukor felét, majd teljesen kemény habbá verjük. A maradék cukrot a tojássárgájával verjük fehéredésig, beleszitáljuk a lisztet és a keményítőt, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot. Sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott, kilisztezett tortaformába (23cm-es) öntjük a masszát, és 180 fokon kb 25 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
A krémhez a tojásokat szétválasztjuk és a piskótához hasonlóan a cukrot fele-fele arányban a tojásfehérjével illetve a sárgájával verjük föl. A tojássárgás-cukros masszába belekaparjuk a vanília magjait és hozzákeverjük a mascarponét is. Óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérje habot.
Lefőzzük a kávét és hagyjuk hűlni.
Összeállítás: ha már kihűlt a piskóta 3 lapba vágjuk, az alsót egy tortatálra tesszük, majd meglocsoljuk a kávé harmadával. majd megszórjuk kakaóporral és rásimítjuk a krém harmadát. Hasonlóan járunk el a második lappal is. A harmadik lapnak a vágott felét meglocsoljuk a maradék kávéval, majd ráfordítjuk a tortára. A tetejére kerül a maradék krém, amit tálalás előtt gazdagon megszórunk kakaóporral.
* Nálam nem jött fel annyira a tészta, hogy 3 részre vágjam, így csak 2 részre tudtam vágni. Így viszont a krémhez 1 tojással kevesebbet tettem, és csak 200g mascarpone-t kevertem bele, de még így is maradt a krémből egy kevés
* Mivel gázsütőben sütöttem, így az utolsó pár percben feljebb vettem a hőfokot 200 C°-ra.
* Forrás: http://rozekacsa.blog.hu/2016/04/27/tiramisu_torta_965?token=78fca9d4482a2b9710ae2950946bdd7c
A sütőt melegítsük elő 170 fokra. A tojásokat a cukorral keverjük habosra (fehéredésig). A lisztet a sütőporral szitáljuk bele a tojásos keverékbe és óvatosan keverjük össze, szé...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítése: A tojásfehérjéket a cukorral keményre felvertem,hozzá adtam a tojás sárgákat,a citrom reszelt héját és levét és a 4 ek forró vizet. Jól kidolgoztam. A lisztet a sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA morzsásra tört kekszet dolgozd egyneműre a fölolvasztott zsiradékkal, majd nyomkodd egyenletesen a forma aljába. Tehetsz alá zsírpapírt is, így könnyebb lesz kiemelni a formából...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Schritt Für die Ananas-Tarte als Erstes den Backofen auf 175 °C Umluft vorheizen; einen Gitterrost bereitstellen. 2. Schritt Für die Füllung den Tofu in einen Standmixer ge...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű