Családireceptkönyv.hu

Almás sajttorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A kéreg :
1 ½ csésze graham cracker morzsákat (körülbelül 12 teljes graham keksz)
3 evőkanál kristálycukor
½ teáskanál őrölt fahéj
⅓ csésze sótlan vaj, olvasztott
A Karamell-pekándió réteg :
¾ csésze sós karamell öntettel
1 csésze apróra vágott pekándió
Az Alma :
5 evőkanál sótlan vaj
½ csésze világos barna cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
¼ teáskanál só
5 Granny Smith alma, hámozott, bélelve, és vékonyra szeletelve
A sajttorta :
8 dkg krémsajt, szobahőmérsékleten
¼ csésze kristálycukor
1 tojás, szobahőmérsékleten
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál vanília-kivonat
A tejszínhab :
¾ csésze tejszín
3 evőkanál porcukor
A Köret : Sós karamell öntettel aprított pekándió

Elkészítés:


1. Melegítsük elő a sütőt 375 ° F.

2. hogy a kéreg : Keverjük össze a graham cracker morzsákat, a cukrot és a fahéjat. Add az olvasztott vajat, és használja a villát, hogy dobálják a keveréket együtt, amíg az összes morzsákat egyenletesen nedves. Dump a morzsát egy 9-es springform serpenyőben vagy a 10-es tányér pitét, és nyomja őket egy még réteg felett az alsó kétharmada az út felfelé oldalán a serpenyőbe. Süssük 6-8 percig, vagy amíg aranybarna. Hagyjuk lehűlni 10 percig.

3. Öntsük a sós karamell szósz alatt az alján a kéreg, finoman terjed be egy egyenletes réteget. Megszórjuk az apróra vágott pekándió egyenletesen tetején a karamell réteget. Helyezzük az edényt a hűtőbe, amíg az almát készített.

4. Csökkentse a sütő hőmérsékletét 350 ° F.

5. Végezzük el a Alma : felolvasztjuk a vajat egy 12-es serpenyő, majd hozzáadjuk a barna cukrot, a fahéjat és a sót, keverjük össze. Főzzük a keveréket, amíg finoman fortyogó, kb 1 perc. Add meg az almákat a serpenyőben, és dobálják a kabátot a vaj keveréket. Cook amíg az alma nagyon érzékeny és csak az összes folyadék elpárolgott, 15-20 percig, alkalmanként megkeverve. Hagyjuk hűlni 10 percig, majd adjuk hozzá a serpenyőbe a tetején a karamell-réteg pekándió, terjed az almát egy egyenletes réteget. Visszatérés a serpenyőt a hűtőszekrénybe.

6. A sajttorta : egy elektromos keverő segítségével, verte a krémsajt és a cukor közepes sebességű, amíg teljesen sima. Adjuk hozzá a tojást, és verte, amíg teljesen össze. Adjuk hozzá a citromlevet és a vanília kivonatot, és verte, amíg teljesen sima, a másik 1-2 percig. Öntsük a sajttorta tésztát mint az alma a serpenyőben, simítás be egy egyenletes réteget. Süssük addig, amíg a sajttorta van állítva, és nem ugrál a közepén, körülbelül 30 perc. Transzfer a serpenyőt egy rácsra hűlni szobahőmérsékletre, majd hűtőszekrényben legalább 4 órán át vagy egy éjszakán át.

7. Végezzük el a tejszínhab : A stand mixer habverővel mellékletet, vagy egy kézi mixer, ostor össze a tejszínt és a porcukor közepes-nagy sebességű, amíg merev csúcs formában.

8. körettel tálaljuk a Pie : Távolítsuk el az oldalán a springform serpenyőbe. Spread a tejszínhab egyenletesen a tetejére a sajttorta réteg. Massza kanálnyi a karamell szósszal a tetején a tejszínhab, és egy késsel vagy offset spatula, óvatosan forgassa a karamell a felvert tejszínt. Megszórjuk további vágott pekándió a tetején. Azonnal tálaljuk. Fedjük le és hűtőszekrényben minden maradékot.

Megjegyzés : helyettesítheti bolti karamell szósz a házi sós karamell, ha úgy tetszik.

Almás sajttorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Sült barackos túrótorta
Sült barackos túrótorta

Összegyúrjuk a tészta alapanyagait, majd a tésztával kibélelünk egy kapcsos tortaformát. 180 fokos sütőben félig megsütjük, és hagyjuk kihűlni. A töltelékhez a vajat, a porcukrot,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nyers könnyű csokitorta
Nyers könnyű csokitorta

Sütőpapírral kibélelünk egy kis tortaformát (kb 18 cm-es). A zabpelyhet aprítógépben megtörjük (nem kell teljesen lisztté őrölni), és összekeverjük a kókuszreszelékkel és a sóval....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós-kókuszos olasz krémtorta
Diós-kókuszos olasz krémtorta

160 fokra melegítjük elő a sütőt. A tortalaphoz bevajazunk és belisztezünk egy 22 cm-es tortaformát, vagy kibéleljük sütőpapírral. Minden összetevőt mérjünk ki előre, hogy utána...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Kókuszkrémes kávétorta
Kókuszkrémes kávétorta

A tésztához a tojássárgáját a cukorral fehéredésig kavarjuk, a kávét kanalanként hozzáadjuk, majd az őrölt kávéval és a szódabikarbónával kevert liszttel elkeverjük. Végül a kemény...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk