A piskótához
15 dkg búzaliszt (BL55)
3 dkg holland kakaópor
18 dkg kristálycukor
9 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
A krémhez
26 dkg kristálycukor
13 dkg holland kakaópor
23 dkg habtejszín (30-32%-os)
60 dkg vaj
A díszítéshez
7 dkg étcsokoládé (45-59%-os)
10 dkg csokidara
Kakaós piskótát készítek. A tojásfehérjét felverem a kristálycukorral.
Majd belekeverem a tojássárgáját és a kakaóporos lisztet.
26 cm átmérőjű karikába töltöm és megsütöm 170 C-os előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt.
Elkészítem a krémet. A tejszínt sűrű sziruppá főzőm a cukorral. A tűzről levéve belekeverem a kakaóport és a fele vajat, és teljesen kihűtöm.
A többi vajat kihabosítom majd belekeverem a lefőzött krémet és még együtt habosítom.
A kihűlt piskótát három részre vágom és megtöltöm a csokis krémmel. Egy keveset hagyok a díszítéshez.
Az oldalát csokidarával panírozom. A tetejét olvasztott csokoládéval bevonom.
A piskótához a tojást kettéválasztottam. A sárgáját a cukorral habosra kevertem, hozzákevertem a vizet is, és beleszitáltam a lisztet. Beleforgattam a pici sóval keményre vert fehé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz őszibarackbefőttet alaposan lecsöpögtetjük, 1 őszibarackot félreteszünk a díszítéshez, a többit karcsú gerezdekre vágjuk. Egy 26cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját kibéleljük...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kekszet egy késes aprítóval morzsásra aprítjuk, összekeverjük az olvasztott vajjal, azután egy 18 cm - es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. A töltelék hozzávalóit egy kézi h...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz2 -3 kanál cukrot tegyünk egy edénybe és lassú tűzön kezdjük felolvasztani, amikor kissé barnává válik engedjük fel, hideg tejjel. Folyamatosan kavargassuk, amíg a cukor el nem olv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű