Családireceptkönyv.hu

Párizsi krémes csokitorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A piskótához
15 dkg búzaliszt (BL55)
3 dkg holland kakaópor
18 dkg kristálycukor
9 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
A krémhez
26 dkg kristálycukor
13 dkg holland kakaópor
23 dkg habtejszín (30-32%-os)
60 dkg vaj
A díszítéshez
7 dkg étcsokoládé (45-59%-os)
10 dkg csokidara

Elkészítés:


Kakaós piskótát készítek. A tojásfehérjét felverem a kristálycukorral.
Majd belekeverem a tojássárgáját és a kakaóporos lisztet.
26 cm átmérőjű karikába töltöm és megsütöm 170 C-os előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt.
Elkészítem a krémet. A tejszínt sűrű sziruppá főzőm a cukorral. A tűzről levéve belekeverem a kakaóport és a fele vajat, és teljesen kihűtöm.
A többi vajat kihabosítom majd belekeverem a lefőzött krémet és még együtt habosítom.
A kihűlt piskótát három részre vágom és megtöltöm a csokis krémmel. Egy keveset hagyok a díszítéshez.
Az oldalát csokidarával panírozom. A tetejét olvasztott csokoládéval bevonom.

Párizsi krémes csokitorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Keksztorta
Keksztorta

A csokikat a vajjal felolvasztottam, beleöntöttem a tejszínt és mikor picit hűlt beletettem a kanál mézet. A kekszet beletördeltem. Nagyon törékeny kekszről van szó, én csak kézzel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kinder csodatorta
Kinder csodatorta

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, a rizslisztet a sütőporral összekeverjük, felverjük a tojás fehérjét, majd az egészet óvatosan összekeverjük. Sü...

Elkészítési idő: 2-2,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edit
Citromtorta
Citromtorta

A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. A krémhez a tojások sárgáját beleütjük a lábasba, amiben főzzük majd, ehhez adjuk a cukrot (lehet kristálycukor), és jó habosra verjük. Hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Lúdlábtorta
Lúdlábtorta

1 Először a krémet készítjük el. Ehhez a tejszínt felforraljuk, majd folyamatos keverés közben, vékony sugárban az olvasztott csokoládéhoz keverjük. Beletesszük a porcukrot is, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk