A piskótához
15 dkg búzaliszt (BL55)
3 dkg holland kakaópor
18 dkg kristálycukor
9 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
A krémhez
26 dkg kristálycukor
13 dkg holland kakaópor
23 dkg habtejszín (30-32%-os)
60 dkg vaj
A díszítéshez
7 dkg étcsokoládé (45-59%-os)
10 dkg csokidara
Kakaós piskótát készítek. A tojásfehérjét felverem a kristálycukorral.
Majd belekeverem a tojássárgáját és a kakaóporos lisztet.
26 cm átmérőjű karikába töltöm és megsütöm 170 C-os előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt.
Elkészítem a krémet. A tejszínt sűrű sziruppá főzőm a cukorral. A tűzről levéve belekeverem a kakaóport és a fele vajat, és teljesen kihűtöm.
A többi vajat kihabosítom majd belekeverem a lefőzött krémet és még együtt habosítom.
A kihűlt piskótát három részre vágom és megtöltöm a csokis krémmel. Egy keveset hagyok a díszítéshez.
Az oldalát csokidarával panírozom. A tetejét olvasztott csokoládéval bevonom.
A csokikat a vajjal felolvasztottam, beleöntöttem a tejszínt és mikor picit hűlt beletettem a kanál mézet. A kekszet beletördeltem. Nagyon törékeny kekszről van szó, én csak kézzel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, a rizslisztet a sütőporral összekeverjük, felverjük a tojás fehérjét, majd az egészet óvatosan összekeverjük. Sü...
Elkészítési idő: 2-2,5 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. A krémhez a tojások sárgáját beleütjük a lábasba, amiben főzzük majd, ehhez adjuk a cukrot (lehet kristálycukor), és jó habosra verjük. Hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 Először a krémet készítjük el. Ehhez a tejszínt felforraljuk, majd folyamatos keverés közben, vékony sugárban az olvasztott csokoládéhoz keverjük. Beletesszük a porcukrot is, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű