menu

Családireceptkönyv.hu

Gluténmentes sajttorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-

Elkészítés:


Sosem sütöttünk még sajttortát, és megmondom őszintén, én egy kicsit ódzkodtam is tőle. Szeretem az ízeket és szeretek kísérletezgetni, de valahogy nekem a sajt meg a torta két külön dolog volt, amit nem tudtam egy kalap alá venni. És most tessék, az egyik kedvencem, elég volt egyszer elkészíteni. Anyukám egyik kolléganője mesélte, hogy milyen finom sajttortát készített, így Anya eltervezte, hogy ő is megsüti, legalább egyszer kipróbáljuk. Megelőztem. Bár a receptet elhagyta, amit kapott, körülbelül 100 receptet átböngészve összeollóztam egy tökéletest, így most van saját sajttorta receptünk.
A torta tészta része borzasztó egyszerűen alakult. Majdnem minden receptben a darált kekszes alap szerepel, így még milyen jó, hogy kikísérleteztem az "olcsó darált keksz" receptet. Ebből kisütöttem egy adagot, még langyosan elmorzsolgattam, megvártam, míg kihűlt, ráöntöttem 120 g olvasztott vajat, összegyúrtam és a sütőpapírral bélelt tortaformám aljába nyomkodtam.
A krémes részből igen nagy adagot készítettem, mivel a nagy tortaformámmal dolgoztam (28 cm) és nem szerettem volna, hogy nagyon lapos legyen.
3 tojást felvertem 3 ek. cukorral, egy csomag vaníliás cukorral, beletettem 400 g natúr krémsajtot, 250 g túrót és továbbra is robotgép segítségével kevertem el. Mikor szép, krémes lett, hozzáadtam még 2 ek. lisztet (nálam ez most Schär mix it volt, mert légvonalban ez volt legközelebb a kezemhez, de amúgy szerintem tökéletesen mindegy, hogy a krémbe ez a 2 kanál liszt, milyen liszt... egy a lényeg, hogy gluténmentes legyen).
Mikor alaposan eldolgoztam és olyan szép krémes lett, hogy nézni is jó volt, a darált kekszes alapra öntöttem, kicsit elsimítottam és 175 fokos sütőbe tettem. Körülbelül 40 percig sütöttem.
Mindenhol azt írták, hogy jó, ha egy éjszakát pihen a hűtőben, vagy legalább néhány órácskát. Nem is mi lettünk volna, ha nem vágjuk fel, miután kihűlt. Hát, akkor is nagyon finom volt!

Hadd mutassam be Nektek Kissék új kedvencét: a sajttortát!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Laura
Zebratorta (mákos)
Zebratorta (mákos)

A tészta alapanyagokat összegyúrjuk, tortaformába nyomkodjuk. A mák kivételével mindent összekeverünk, felezzük. A felébe kerül a mák. A tésztát a közepére kanalazzuk felváltva....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Gyümölcstorta
Gyümölcstorta

A tojássárgáját kikeverem a cukorral, majd a tojás felvert habját hozzáadom a sütőporos liszthez. Gyümölcstorta formában 190 fokon 20 percig sütöm. Töltelék: Pudingot készítek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tarte tatin - fordított almatorta (Sóbors)
Tarte tatin - fordított almatorta (Sóbors)

A tésztával kezdjük. A lisztet tálba tesszük és elkeverjük a cukorral és a sóval. A hideg vajat egészen apró kockákra vágjuk, és elmorzsoljuk a lisztes keverékkel. Egyenletes morzs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Eperhab torta
Eperhab torta

A sütőt bekapcsolom 180 fokra, a tortaforma aljába sütőpapírt teszek. Az egész tojásokat a cukorral habosra keverem a robotgéppel, legalább 10 percen keresztül. Összeszitálom a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk