menu

Családireceptkönyv.hu

Málnás csokoládé mousse torta


Írta:

Elk. idő: 2,5 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta:
5 dkg liszt
4 dkg keményítőliszt
1 csipet sütőpor,
2 evőkanál kakaó
4 tojás
12 dkg cukor
csipet só, vanília, reszelt citromhéj, 2 evőkanál olaj, 3 evőkanál forró víz.
Töltelék:
50 dkg csokoládé
5 tojás
10 dkg cukor
7,5 dkg cukorszirup /5 dkg cukor+2.5 dkg forralt víz/
575 g tejszín
20 dkg málna
Díszítés:
3 ek. kakaó
5-6 ek. csokiöntet
16 db málna
16 db fehércsokilap
28 db fehércsokipehely.

Elkészítés:


A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lisztet, keményítőt, sütőport és kakaót egy tálban összekeverjük. A tojásfehérjét kevés sóval és a cukorral habbá verjük. A tojássárgáját kikeverjük a vaníliával és a citromhéjjal. A habhoz adjuk a tojássárgás keveréket, majd a száraz hozzávalókat. Finoman eldolgozzuk, majd öntünk hozzá 2 ek olajat és 3 ek forró vizet. Tortaformába öntjük, 25-30 perc alatt készre sütjük.
A krémhez gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét. A tojássárgáját kikeverjük 5 dkg cukorral. A tojásfehérjét felverjük a maradák cukorral. A hozzávalókból szirupot készítünk, adunk hozzá 7,5 dkg tejszínt. Összekeverjük. A szirupot hozzáadjuk a tojássárgájához, majd a tojásfehérjét is belekeverjük a masszába. Végül a csokival elvegyítjük, majd a felvert tejszínhabot óvatosan hozzákeverjük.

A kihűlt tortalapot ketté vágjuk, úgy, hogy az alja vastagabb legyen, fentre vékonyabb lap kerüljön, 2:1 arányban.

Az alsó tortalapot visszatesszük a formába, ráönjük a csokoládékrém felét, megszórjuk málnával, majd a felső lap, rá a maradék krém, de közben egy kevés krémet félreteszünk a díszítéshez. Hűtőbe tesszük egy éjszakára. Ha jól kihűlt, felosztjuk 16 db-ra, majd tetejét egy kevés csokikrémmel díszítjük. Oldalára és minden szelet tortára fehércsoki lapokat, pelyheket rakunk és málnával díszítjük.

Málnás csokoládé mousse torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Mikrós csokoládétorta
Mikrós csokoládétorta

GASZTROMikróban készíthető csokoládé torta Ha létezik olyan mennyei finomság, ami valóban expressz üzemmódban elkészíthető, akkor ez az. Ne fogd vissza magad, mentsd el jól a rece...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar CITROMTORTA
CITROMTORTA

A tej 90%-át a cukorral feltesszük melegedni. A maradék 10%-ban elkeverjük a pudingport. Ahogy a tejben a cukor elolvadt és már meleg, beleöntjük a pudingos alapot és a citromok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Amerikai almatorta
Amerikai almatorta

Most rá kell önteni/kanalazni a tésztát. Nekem általában túl sűrű, és „nem akar” eloszlani a cucc tetején, ilyenkor csalok egy kevés tejjel, így már megadja magát. Mehet is be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Túrós kakaós zebratorta
Túrós kakaós zebratorta

A sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy 22 cm - es kapcsos tortaforma alját és az oladalát kibéleljük sütőpapírral. A túrót egy magas falú tálba tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, a cukr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk