Hozzávalók a golyókhoz:
25 dkg krémtúró
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg porcukor
1 tojássárgája
A tésztához:
10 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
12 dkg cukor
12 dkg liszt
1 tasak sütőpor
1 evőkanál étkezési keményítő
4 tojás
1 evőkanál kefír
A tetejére:
20 dkg étcsokoládé
1 dl habtejszín
Elkészítése:
A kókuszgolyók hozzávalóit összedolgozzuk. A massza jól formázható kell legyen, ha nem elég kemény, még kevés kókuszt keverünk bele. Mikor a massza készen van, vizes kézzel golyókat formálunk belőle, fóliával bélelt tányérra tesszük és hűtőben pihentetjük, amíg a tésztát megcsináljuk. A csokoládét és a vajat felolvasztjuk. A tojásokat kikeverjük a cukorral, beledolgozzuk a kefirt. A langyosra hűtött csokoládét a tojással összekeverjük. A lisztet, a keményítőt és a sütőport a masszába keverjük. A kókuszgolyókat, sütőpapírral bélelt, lekapcsolható oldalú formába tesszük, egymástól kisebb távolságra. A tésztát ráöntjük, 180 fokos sütőben nagyjából 35 perc alatt megsütjük. Mikor megsült, hagyjuk picit hűlni, közben a csokoládét felolvasztjuk és belekeverjük a nem felvert tejszínt. A tészta tetejét bevonjuk a csokoládéval, mikor már majdnem megkeményedett, megszórhatjuk kókuszreszelékkel. Lehűtve szeleteljük.
A piskótához minden hozzávalót készítsünk elő: A lisztet, kakaót és a sütőport keverjük össze. A tojássárgáját, az olajat, a tejet és a cukrot egy külön tálban keverjük homogén...
Elkészítési idő:1. A tojás sárgákat elvegyítjük a cukorral és a vízzel, és habosra kikavarjuk. 2. Hozzávegyítjük a diót, lisztet, sütőport, a tojásfehérjéből vert kemény habot. 3. Kivajazo...
Elkészítési idő:A diót egy vajjal ( margarinnal ) kikent teflonban odateszem és állandó kavargatás mellett kicsit megpiritom! A cukrot a tejjel ( tejszínnel ) van. cukorral 2 kanál lis...
Elkészítési idő: