2 cs. tejszínízű pudingpor
3,5 dl tej
2,5 dl kávé ( főzött)
6 evk cukor
50 dkg mascarpone
A pudingot, tejet, kávét és a cukrot felfőzzük. Ha kihűlt mehet bele a mascarpone. Jól összekeverjük és készen is van.
Ha lágyabbra szeretnénk a krémet, akkor bele lehet keverni még 2 dl felvert tejszínt. Azt mondják az okosok, hogy ilyenkor kell bele 1 kiscsomag zselatinfix. Hát én nem tettem. :) Ha a sütit töltöm, akkor a krémbe keverek még tejszínt, ha a tortát kívülről díszítem akkor nem rakok bele.
A krém elkészítése: Minden összetevőt egy nagy sebességű turmixgépben simára keverünk, víz hozzáadásával, majd betesszük a hűtőbe pihenni. A "tészta" elkészítése : Feldolgozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet csipet sóval felteszem forrni. Ha már melegszik, hozzáadom a vajat és a cukrot. Ha pedig már forró, de még nem forr, hozzáadom a búzadarát, és a kókuszreszeléket, és folyam...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az alap hozzávalóit elmorzsoljuk, egy csatos tortaformát körben kibélelünk sütőpapírral, majd a morzsát a forma alján egyenletesen elsimítjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból nagyon jól formázható alapanyagot kapunk, amit 6 egyenlő részre vágva, lisztezett felületen 22 cm átmérőjű körökre nyújtjuk. Előmelegített 180°C-os sütőben,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű