2 cs. tejszínízű pudingpor
3,5 dl tej
2,5 dl kávé ( főzött)
6 evk cukor
50 dkg mascarpone
A pudingot, tejet, kávét és a cukrot felfőzzük. Ha kihűlt mehet bele a mascarpone. Jól összekeverjük és készen is van.
Ha lágyabbra szeretnénk a krémet, akkor bele lehet keverni még 2 dl felvert tejszínt. Azt mondják az okosok, hogy ilyenkor kell bele 1 kiscsomag zselatinfix. Hát én nem tettem. :) Ha a sütit töltöm, akkor a krémbe keverek még tejszínt, ha a tortát kívülről díszítem akkor nem rakok bele.
A babapiskóták egyik gömbölyű végét levágjuk, és a piskótákat alul sütőpapírral bélelt 18 cm-es kapcsos vagy kivehető aljú tortaformában szorosan körbesorakoztatjuk. Az eperből 20...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat egy lábasban megolvasztjuk, majd beletördeljük a csokit és kevergetve megolvasztjuk. Ha kész, félretesszük hűlni. 2. A tojásokat kikeverjük a nyírfacukorral és a naranc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 tojásból készítsünk piskótát egy nagyobb tortaformába. Krém: Az étcsokit apróra vágjuk és félretesszük. A túróhoz hozzáadjuk a tejszínt, a cukrot, a citromhéja és összekeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgájt felverjük abbá, majd sárgáját is fehéredésig az eritrittel és a vanilíával, majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Ezután hozzákeverjük az előzőleg, gőz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes