Családireceptkönyv.hu

almatorta-tejszínes vaníliás fahéjas


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


tésztához:
15 dkg margarin
20 dkg liszt
5 dkg porcukor
1 tojás
csipetnyi só
1 cs. vaníliás cukor
1 kávéskanál reszelt citrom vagy narancshéj
öntet:
1,5 dl főzőtejszín
3 db tojás
10 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor, esetleg aroma
1 kávéskanál citrom vagy narancshéj reszelve
őrölt fahéj
3-4 db alma

Elkészítés:


A margarint a liszttel elmorzsolom, majd az összes hozzávalóval összegyúrom. A tésztát, kb fél órára hűtőbe teszem. Ez idő alatt elkészítem a többi hozzávalót.
Az almákat alaposan megmosom, félbevágva kimagozom, és apró kockára vágom. Nem kell hámozni!
A tésztát a hűtőből előveszem, majd kör alakúra nyújtom és egy kerek piteformába helyezem, úgy hogy az oldalán is legyen perem a tésztából. Előmelegített sütőben kicsit elősütöm /5-10 perc/, annyira, hogy pici színt kapjon. Amíg sül, addig elkészítem az öntetet.
A cukrot a tojásokkal elkeverem, hozzáadom a többi anyagot és simára keverem. A tésztát kiveszem a sütőből, beleszedem az almát, megszórom fahéjjal és ráöntöm az öntetet, majd visszatéve a sütőbe, lassú tűznél készre sütöm. /kb 30-40 perc/

almatorta-tejszínes vaníliás fahéjas

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Banános babapiskóta-torta sütés nélkül
Banános babapiskóta-torta sütés nélkül

A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tejfölt és a vaníliacukrot, és óvatosan összekeverjük. Ha a krém nem elég édes, még adhatunk hozzá vaníliacukrot. Egy tor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar sarlotka /orosz almatorta/
sarlotka /orosz almatorta/

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tortaformát /nekem 20 cm átmérőjű/ kibéleljük sütőpapírral. Az almákat meghámozzuk, apró cikkekre vágjuk, eloszlatjuk a tortaformában. A tojást...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bögrés piskóta
Bögrés piskóta

A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét tegyük egy tálba. A tojások fehérjéből a csipet sóval verjünk kemény habot, a hab akkor van kész, amikor kemény, és szép fényes. A tojássárg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk