A piskótához:
4 tojás
1 dl tej, 1 dl olaj
25 dkg cukor
fél sütőpor
28 dkg liszt + 2 dkg holland kakaópor
A krémhez:
25 dkg mascarpone
20 dkg porcukor
1 tábla fehér, 1 tábla fekete csokoládé
2 dl tejszín + habfixáló
A bevonáshoz: 30 dkg marcipán + ételfesték (elhagyható)
Megsütjük a piskótát a hozzávalókból, hagyjuk kihűlni, majd 3 felé vágjuk fel.
A mascarponet habosra keverjük a porcukorral, kétfelé vesszük. Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládékat. A krém egyik felébe az olvasztott, kihűlt, de még folyékony állagú fehér csokit, a másik felébe pedig az étcsokoládét keverjük. Hozzáadjuk mindkettőhöz a keményre felvert tejszínhabot is.
Az első tortalapra a fekete, a másodikra a fehér csokikrémet kenjük. A tetejét pedig marcipánbevonatot készítünk. Ízlés szerint díszítjük a kész tortát.
A marcipánmasszát két frissentartó fólialap között érdemes kinyújtani
(nehéz művelet!).
A kész piskótalapot visszatesszük a tepsibe (magas oldalfala legyen) vagy tortasütőbe. Bekenjük lekvárral, alaposan, hogy az elkészített krémet ne szívja be. Krém: A kefirt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat habosra keverem a cukorral fehéredésig.Beleforgatom óvatosan a többi hozzávalót is és 20-21 cm formába sütöm, úgy. hogy a tetejére fóliát teszek a sütés során. 180 C fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször durvára daraboljuk a diót, ha nem visszük túlzásba az aprítást, annál jobb lesz ráharapni a darabokra. Megtisztítjuk a répákat, és lereszeljük a sajtreszelőn, vagy áttol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű180C-ra előmelegítjük a sütőt. A túrót villával összetörjük, majd a gyümölcs kivételével, az összes hozzávalóval összekeverjük. A masszát kivajazott, lisztezett formába öntjük, elt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű