A piskótához:
4 tojás
1 dl tej, 1 dl olaj
25 dkg cukor
fél sütőpor
28 dkg liszt + 2 dkg holland kakaópor
A krémhez:
25 dkg mascarpone
20 dkg porcukor
1 tábla fehér, 1 tábla fekete csokoládé
2 dl tejszín + habfixáló
A bevonáshoz: 30 dkg marcipán + ételfesték (elhagyható)
Megsütjük a piskótát a hozzávalókból, hagyjuk kihűlni, majd 3 felé vágjuk fel.
A mascarponet habosra keverjük a porcukorral, kétfelé vesszük. Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládékat. A krém egyik felébe az olvasztott, kihűlt, de még folyékony állagú fehér csokit, a másik felébe pedig az étcsokoládét keverjük. Hozzáadjuk mindkettőhöz a keményre felvert tejszínhabot is.
Az első tortalapra a fekete, a másodikra a fehér csokikrémet kenjük. A tetejét pedig marcipánbevonatot készítünk. Ízlés szerint díszítjük a kész tortát.
A marcipánmasszát két frissentartó fólialap között érdemes kinyújtani
(nehéz művelet!).
A hozzávalókból piskótát sütünk. Ha kihűlt 3 részre vágjuk. Közben a hozzávalókból a vaj, a mascarpone és a rum kivételével sűrű krémet főzünk. Hagyjuk langyosra hűlni,ekkor...
Elkészítési idő:A tojássátgákat 40 g cukorral habosra keverjuk. A maradék cukorral, sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjéket. A kikevert tojássárgákba laza mozdulatokkal alulról felfelé hozzá...
Elkészítési idő: 1,5 óraTészta: - 8 tojás fehérjét és sárgáját külön választjuk a sárgájától - A fehérjét kemény habbá verjük - Beleadjuk a kristálycukrot és tovább verjük - Végül a 8 tojás sárgájával...
Elkészítési idő: