-1 nagy csomag babapiskóta
- 50 dkg túró
-15 dkg cukor
-500 ml tejszín
-12 db zselatin lap(5 piros 7 fehér)
- pink ételszínező por
Egy kapcsos tortaformát körberakunk piskótával(a piskóta egyik felét egyenesre vágjuk ,úgy jobban megáll) ,az alját is kirakjuk piskótával.
Bő hideg vízben beáztatjuk a zselatin lapokat.
A túrót kikavarom a cukorral addig míg a cukor elolvad ,hozzáadom az ételszínezőt és jól összekavarom.
A robotgépbe keményre verem a tejszínt.
A zselatinról a vizet leszűröm és odateszem a tűzre míg folyékony csomómentes lesz ,Figyelem !!!!!Nem hagyom felfőni !!!
A túrós kréme belekavarom gyorsan a folyékony zselatint,ezután szép óvatosan hozzákeverem a tejszínhabot is.
Felét beletöltöm a tortaformába teszek még egy sor piskótát és ráöntöm a többi masszát.
Legalább 6 órát hűtőben tárolom.
Mikor megdermedt leveszem a ringet és tetszés szerint díszítem .
tészta A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Beletesszük a cukrot, a sütőport, a tojást és a tejet. Összegyúrjuk, és három cipóra osztjuk. Három lapot nyújtun...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagokat összegyúrjuk, tortaformába nyomkodjuk. A mák kivételével mindent összekeverünk, felezzük. A felébe kerül a mák. A tésztát a közepére kanalazzuk felváltva....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A vajat/margarint és a csokoládét összeolvasztjuk (ne legyen meleg). A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgáját é...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA sütőt bekapcsoljuk 180 fokra és a tortaformát kibéleljük egy sütőpapírkoronggal. A lisztet, a sütőport, a reszelt citromhéjat és a porcukrot összekeverjük és elmorzsoljuk a vajj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű