30 cm-es tortaformához
a sütés nélküli tortalaphoz: 40 dkg oreo keksz, 8-9 dkg vaj;
a sütéssel készült tortalaphoz: 6 tojás, 12 evőkanál cukor, 12 evőkanál holland kakaó, 3 evőkanál olaj, 1 tasak sütőpor
a krémhez: 40 dkg mascarpone, 35 dkg porcukor, 4 dl görög joghurt, 4,5 dl habtejszín, 20 g zselatin, 30 dkg oreo keksz; a díszítéshez: 2,5 dl habtejszín, 20 db. oreo keksz(attól függ, hogy hány szeletre szeretnénk vágni)
Sütéssel készült lap: A tortalaphoz a tojásokat habosra keverjük a cukorral majd hozzáadjuk a sütőporral elkavart kakaót és az olajat. 20 cm-es tortaformában, 10-15 perc alatt megsütjük.
A krémhez a maskarponet kikavarjuk a porcukorral, hozzáadjuk a joghurtot, a felvert habtejszínt, a 0,5 dl vízben feloldott zselatint és végül könnyedén belekeverjük az összetört kekszet. A krémet a tortalapra kenjük és jól lehűtjük.
6 db kekszről lekaparjuk a krémet, apróra törjük és a torta tetejére szórjuk, majd a tortaforma szélét levesszük és a tortát tálcára rakjuk. A habtejszínt felverjük és csillagcsővel ellátott habzsák segítségével 12 tejszínrózsát nyomunk a tortára, majd mindegyiket egy-egy fél oreo keksszel díszítjük.
Emő születésnapjára készült ez a torta. A legfinomabb amir eddig csináltam
A piskóta elkészítése: A piskótát a hagyományos módon készítsd el. A tojásfehérjéket a csipet sóval verd kemény habbá, add hozzá a cukrokat. A tojássárgájákat habodítsd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kakaós tortalaphoz a lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük. Az egész tojásokat a cukorral 10 perc alatt elektromos habverővel habosra verjük, apránként hozzáadjuk a vi...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKeverjük össze, öntsük a kihűlt keksz alapra és süssük 160 C fokon 60 percig, majd 130 C fokon további 20 percig, de szintén tűpróbát kell végezni, viszont a sajttortánál normális,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 170C-ra. A csokoládét durvára szeleteljük, a dióval és a cukor felével aprítógépbe tesszük, és ledaráljuk. Nem kell, hogy teljesen finom morzsa legyen, inkább...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű