(27 cm tortaformához):
180 g keserű csokoládé (Vivani Feine Bitter organic dark 71%)
125 g barna cukor
200 g mandulaliszt (100% mandulabél)
4 db tojás
175 g vaj
A bevonathoz:
100 g keserű csokoládé
50 g vaj
A sütőt előmelegítem 150 °C -ra, a tortaformát sütőpapírral bélelem, majd félreteszem. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztom. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem, a sárgáját a cukorral habosra verem. Hozzáadom a vajat, majd beleforgatom a darált mandulát, és végül aláforgatom a tojáshabot. A masszát beleöntöm a formába, 35 perc alatt készre sütöm. 10-15 percet pihentem, lekapcsolom a tortaformát, tovább hűtöm. Vízgőz fölött megolvasztom a csokit és a vajat, pár percet hagyom hűlni, és a masszát szépen elosztom a tortám tetején. 10-15 perc után tetszőlegesen megszórom pirított mandulával, sópehellyel. Hűtöm, akár egy éjszakát, úgy lesz az igazi!
A tojásfehérjéket elkezdjük felverni, közben fokozatosan hozzáöntjük a cukrot, míg kemény hab lesz. Óvatosan hozzáforgatjuk a lisztet, a fahéjat és a darált diót. Lemérjük a tészt...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: NehézA tojást a porcukorral, margarinnal, túróval, a reszelt citromhéjjal és a van.cukorral habosra keverjük. A zselatint megáztatjuk a vízben és ráötjük a felforralt tejet. A túrós ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát meghámozom, lereszelem nagy lyukú reszelőn, állni hagyom kicsit, majd enyhén kinyomkodom. Egy edénybe teszem, megszórom ízlés szerint fahéjjal, cukorral, és megpárolom....
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Könnyű