Piskótalap:
6 tojás
15 dkg porcukor
4 dkg kakaópor
15 dkg liszt
Krém:
8 dl tej
4 evőkanál cukor
2 csomag csokoládés pudingpor
Csokiöntet a pudingba:
10 dkg porcukor
2 evőkanál natúr kakaópor
2 kanál forró víz
Szükséges még:
4 dl habtejszín
A tojások fehérjét habosra keverjük, és apránként hozzáadva a cukrot kemény habot készítünk. A tojások sárgáit egyenként belekeverjük, s fokozatosan beleszórjuk a kakaóporral kevert, átszitált lisztet. Előmelegített, közepes hőfokú sütőben sütjük, egyenletes lángon. Tűpróbával ellenőrizzük. Amikor kihűlt, 3 részre vágjuk.
A tej háromnegyedét mérsékelt tűzön kevergetve felmelegítjük. Ezalatt a cukorral és a pudingporral összekeverjük a maradék tejet, majd a masszát lassan, folyamatos keverés mellett belekeverjük a felforrt tejbe, és sűrűre főzzük. Kihűtjük.
A porcukrot, a kakaóport és a forró vizet egy mély tálban addig keverjük, amíg sima, egynemű, krémes mázat nem kapunk. A tejszínt habbá verjük. A kihűlt csokipudingot és a csokiöntetet összekeverjük, a kemény tejszínhabot pedig hozzáadjuk. Az így elkészült krémmel töltjük meg a tortát. A tetejét a krémjéből nyomott habrózsákkal és olvasztott csokival díszítjük.
♥Tészta: A lisztet, sütőport, kakaót és pudingot elkeverjük. A keveréket két részre osztjuk. A vajat a porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk a tojást és alaposan elkeverjük. Ehhez...
Elkészítési idő:A piskótához összeolvasztjuk a vajat és a csokoládét. (Ne legyen túl meleg). A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tojássárg...
Elkészítési idő: 1,5 óraA süteményhez a lekvár elkészíthető csak eperből is. Én akkor biztos, hogy egy kis citromlét adnék még hozzá, hogy a savanykás íze még jobban kihozza az eper zamatát. Az édesítésné...
Elkészítési idő: