Piskóta:
8 tojás fehérje
14 dkg cukor
16 dkg pörkölt darált mogyoró
2 evőkanál éles liszt
2 kanál kakaó
1/2 sütőpor
1 dl olaj
Krém:
1 liter zsíros tej
8 tojássárgája
30 dkg(pionir) karamellás cukorka
16 dkg gustin
2 dl tejszín
1 margarin
10 dkg cukor
Felső krém:
2,5 dcl tejszín
10 dkg minőséges főző csoki
10 dkg noisette milka
A piskótábol 4 lap kell,hogy legyen melyet meglocsolunk kis tej+1 kanál rum aroma keverékével.A krémhez felmelegíteni 1,5 dl tejet és ráönteni a karamellás cukorra,majd lassú tűznél felolvasztani.A megmaradt tejböl 1 dl-t félre tenni,a többit ráönteni a karamellre és felforralni.A tojássárgát,gustint és a cukrot csomómentesen kikeverni az 1 dl tejjel és a karamellkrémbe belefőzni,majd a tűzröl levéve fóliával betakarni.A kihült krémbe 1 mixerrel felvert margarint,és a kemény habbá vert tejszínhabot.
Verjük fel a tojást a cukorral majd adjuk hozzá a tehéntúrót, a szódabikarbónát, a sót és egy bögre lisztet, keverjük össze habverővel vagy kézi robotgéppel. Adjunk hozzá még egy b...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: KönnyűElkészítés: A répatortához a lisztet egy nagy tálba mérjük. Elkeverjük a fűszerekkel (fahéj, gyömbér, narancshéj), a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval. Egy másik tálban...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 3 tojást különválasztom és mind a sárgáját, mind a fehérjét kemény habbá verem. A lisztet, a kristálycukrot, a 2 joghurtot és a sütőport összekeverem, majd hozzáadom a tojássárg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3x3 tojásból sütöm meg a piskótát, így nekem sokkal szebb és egyenletesebb a tésztám. 3 tojásfehérjét felverek habnak 3 ek cukorral, amikor jó kemény állagú lett, belerakom a 3 toj...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Közepes