Tészta:
8 tojás
24 dkg cukor
4 evőkanál langyos víz
20 dkg liszt
5 dkg kakaópor
Csokis töltelék:
5 dl tej + 3 dl meggylé
2 csomag csokoládés pudingpor
6 dkg cukor
Tejszínes töltelék:
6 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
belsejébe 1 üveg meggybefőtt
Díszítés:
8 dkg csokoládé
4 dl habtejszín
16 szem szép meggy
A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a vége felé a cukor 1/3-ad részét. Egy másik tálban a tojások sárgáját a maradék cukorral fehéredésig verjük a robotgép segítségével. A sárgájához felváltva hozzáadjuk a vizet, és jól kidolgozzuk. A lisztet és a kakaóporral elkeverjük, majd felváltva beleforgatjuk a kemény tojásfehérjehabot és a lisztes keveréket a sárgájához. Jól elkeverjük őket alapos, nagy mozdulatokkal. Egy 26 cm-es, kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, majd beleöntjük a piskótatésztát, és 170°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
A piskótát 3 lapra szeljük.
A csokis krémhez a tejjel elkevert meggylevet a pudinggal és a cukorral sűrű krémmé főzzük, levesszük a tűzről, és kihűtve kihabosítjuk.
A tejszínes töltelékhez a tejszínt a cukorral kemény habbá verjük. A csokis krémet és a tejszínhabot is habzsákba töltjük. Az alsó tésztalapra nyomunk egy kört a tejszínből, aztán a csokis krémből felváltva. A következő lapra csokis krémmel kezdünk, aztán a tejszínnel folytatjuk. Minden sor krémbe nyomkodunk meggyszemeket.
A torta tetejét bevonjuk tejszínnel, és ízlés szerint díszítjük.
Czine Zsuzsanna receptje.
Kategória: Torták
Címkék: csokoládés, kakaós, meggyes, tejszínhabos
Forrás: http://webcukraszda.hu/kirsch-torta-2/
Elkeszitem a piskota lapokat : Feher lap : 2 tojas,10 dkg.cukor,10 dkg.liszt,4 ek.viz,fel tasak sutopor Kakaos lap : 2 tojas,10 dkg.cukor,4 ek.viz,8 dkg.liszt,2 dkg.kakao,fel s...
Elkészítési idő: 2 ora Nehézség: Nehéz1.) A hideg kutya elkészítéséhez gőz felett összeolvasztjuk a darabokra vágott kétféle csokoládét és a kókuszzsírt. A tojást robotgép segítségével krémesre keverjük a porcukorral,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA készítés előtt legalább 4 órával hagyjuk felengedni a gesztenyemasszákat. Egy 18 vagy 20 cm-es tortakarikát béleljünk ki sütőpapírral, hogy könnyen kivehessük belőle a tortát....
Elkészítési idő: 1 óra+ Nehézség: KönnyűA tojássárgákat kikavarjuk a porcukor és a víz hozzáadásával. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a 10 dkg darált diót. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és azt is a m...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz