Családireceptkönyv.hu

Kirsch torta


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta:

8 tojás
24 dkg cukor
4 evőkanál langyos víz
20 dkg liszt
5 dkg kakaópor
Csokis töltelék:

5 dl tej + 3 dl meggylé
2 csomag csokoládés pudingpor
6 dkg cukor
Tejszínes töltelék:

6 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
belsejébe 1 üveg meggybefőtt
Díszítés:

8 dkg csokoládé
4 dl habtejszín
16 szem szép meggy


Elkészítés:


A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a vége felé a cukor 1/3-ad részét. Egy másik tálban a tojások sárgáját a maradék cukorral fehéredésig verjük a robotgép segítségével. A sárgájához felváltva hozzáadjuk a vizet, és jól kidolgozzuk. A lisztet és a kakaóporral elkeverjük, majd felváltva beleforgatjuk a kemény tojásfehérjehabot és a lisztes keveréket a sárgájához. Jól elkeverjük őket alapos, nagy mozdulatokkal. Egy 26 cm-es, kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, majd beleöntjük a piskótatésztát, és 170°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.

A piskótát 3 lapra szeljük.


A csokis krémhez a tejjel elkevert meggylevet a pudinggal és a cukorral sűrű krémmé főzzük, levesszük a tűzről, és kihűtve kihabosítjuk.

A tejszínes töltelékhez a tejszínt a cukorral kemény habbá verjük. A csokis krémet és a tejszínhabot is habzsákba töltjük. Az alsó tésztalapra nyomunk egy kört a tejszínből, aztán a csokis krémből felváltva. A következő lapra csokis krémmel kezdünk, aztán a tejszínnel folytatjuk. Minden sor krémbe nyomkodunk meggyszemeket.



A torta tetejét bevonjuk tejszínnel, és ízlés szerint díszítjük.

Czine Zsuzsanna receptje.




Trükkök, tippek, praktikák:


Kategória: Torták
Címkék: csokoládés, kakaós, meggyes, tejszínhabos


Forrás: http://webcukraszda.hu/kirsch-torta-2/

Kirsch torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Csokoládékrémmel töltött kuglóf
Csokoládékrémmel töltött kuglóf

Kuglóf A kuglófformát vékonyan margarinnal átkenjük, majd édes morzsával (átszitált darált keksz vagy darált babapiskóta) beszórjuk. A sütőt 180 C fokra előmelegítjük....

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Olajos piskóta
Olajos piskóta

Ennél a tésztánál is külön verjük fel a fehérjét kemény habbá. Azért kell a cukor egy részét a fehérjéhez adni ebben az esetben is, mert segít keményebb habbá verni a fehérjét, val...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Koldus torta
Koldus torta

1. A tojásokat simára kavarjuk a cukorral, zsírral, majd hozzáadjuk a langyos tejbe felfuttatott szalalkálit és a lisztet. 2. 6 lapot sütünk világosra, nagy gáztepsibe, 180 fok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: brigz
Tiramisu tojás nélkül
Tiramisu tojás nélkül

A tejszínt a habfixálóval és a cukorral keményre verjük, majd hozzádolgozzuk a mascarponét vagy vajkrémet/sajtkrémet és egy expressz zselatint. Közben lefőzzük a kávét. Egy téglal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk