Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Barackos pudingos túrótorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A piskótához

40 g búzaliszt (BL55)
3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
35 g kristálycukor
3 g sütőpor
10 ml étolaj

Rétegezni

460 g barack - konzerv

A krémhez

400 ml barack konzerv leve
80 g pudingpor (vaníliás)
200 ml 2,8%-os tej
250 g tehéntúró (félzsíros)
50 g kristálycukor
400 ml 2,8%-os tej

Elkészítés:


Egy 26 cm-es tortaforma aljába szilikonos sütőpapírt csíptetünk.

A barackokat vékonyan felszeleteljük, és a sütőpapírra fektetjük, hogy lefedjék egymást.
460 g barack - konzerv

Egy keverőtálban a pudingport a tejjel csomómentesre keverjük.
80 g pudingpor (vaníliás), 200 ml 2,8%-os tej

Egy lábosba tesszük a barack konzerv levét, tejet, cukrot, és felforraljuk.
400 ml barack konzerv leve, 50 g kristálycukor, 400 ml 2,8%-os tej

Mikor felforrt beleöntjük a pudingporos keveréket, és folyamatosan kevergetve besűrítjük.

Hozzáadjuk a tehéntúrót, és jól elkeverjük benne.
250 g tehéntúró (félzsíros)

A pudingos-túrós krémet a barackokra öntjük, és egy spatulával elegyengetjük.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a tojások fehérjét, és sárgáját szétválasztjuk.
40 g búzaliszt (BL55), 3 db tojás (közepes, "M"-es méretű), 3 g sütőpor

A tojás fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük.
35 g kristálycukor

Hozzákeverjük a tojások sárgáját.

Hozzáöntjük az olajat, és a sütőporral korábban összekevert lisztet.
10 ml étolaj

Egy spatulával óvatosan összedolgozzuk a tésztát.

A piskótatésztát a tortaformába, a pudingos rétegre öntjük.

180 C fokon 40 perc alatt, légkeverés nélkül megsütjük.

Ha kihűlt, körbevágjuk, levesszük a tortaforma oldalát.

Trükkök, tippek, praktikák:


Barackos pudingos túrótorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Sarolta
Kapucsínó torta
Kapucsínó torta

Piskóta: A tojások sárgáját habosra verjük a porcukorral, vaníliás cukorral. Hozzákeverjük felváltva a vizet és az étolajat kortyonként. A tojásfehérjéket csipet sóval keményre f...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tortába ♥ Karamell krém
Tortába ♥ Karamell krém

3 evőkanál cukrot sötétbarnára pirítunk, és fél dl vízzel feleresztve felfőzzük. (A pirított cukor a víz hozzáadásakor megkeményedik, de pár perc múlva felolvad.) Egy csapott evőka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Máktorta liszt nélkül
Máktorta liszt nélkül

1Egy 22-26 cm átmérőjű tortakarikát vajazz ki, és szórj ki darált mákkal. A tojásokat válaszd szét. 2A vajat jól habosítsd fel a hozzá való porcukorral - a hozzávalók közt az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vizes piskótalap
Vizes piskótalap

1. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd a vízzel és a szódabikarbónával együtt még egy jó ideig keverjük (a régi szakácskönyvek 10 percet javasolnak). 2. Ezután tesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk