A piskótához
40 g búzaliszt (BL55)
3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
35 g kristálycukor
3 g sütőpor
10 ml étolaj
Rétegezni
460 g barack - konzerv
A krémhez
400 ml barack konzerv leve
80 g pudingpor (vaníliás)
200 ml 2,8%-os tej
250 g tehéntúró (félzsíros)
50 g kristálycukor
400 ml 2,8%-os tej
Egy 26 cm-es tortaforma aljába szilikonos sütőpapírt csíptetünk.
A barackokat vékonyan felszeleteljük, és a sütőpapírra fektetjük, hogy lefedjék egymást.
460 g barack - konzerv
Egy keverőtálban a pudingport a tejjel csomómentesre keverjük.
80 g pudingpor (vaníliás), 200 ml 2,8%-os tej
Egy lábosba tesszük a barack konzerv levét, tejet, cukrot, és felforraljuk.
400 ml barack konzerv leve, 50 g kristálycukor, 400 ml 2,8%-os tej
Mikor felforrt beleöntjük a pudingporos keveréket, és folyamatosan kevergetve besűrítjük.
Hozzáadjuk a tehéntúrót, és jól elkeverjük benne.
250 g tehéntúró (félzsíros)
A pudingos-túrós krémet a barackokra öntjük, és egy spatulával elegyengetjük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a tojások fehérjét, és sárgáját szétválasztjuk.
40 g búzaliszt (BL55), 3 db tojás (közepes, "M"-es méretű), 3 g sütőpor
A tojás fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük.
35 g kristálycukor
Hozzákeverjük a tojások sárgáját.
Hozzáöntjük az olajat, és a sütőporral korábban összekevert lisztet.
10 ml étolaj
Egy spatulával óvatosan összedolgozzuk a tésztát.
A piskótatésztát a tortaformába, a pudingos rétegre öntjük.
180 C fokon 40 perc alatt, légkeverés nélkül megsütjük.
Ha kihűlt, körbevágjuk, levesszük a tortaforma oldalát.
videó recept https://www.youtube.com/watch?v=ZG1TmBPvLpU
A piskótát 3 lapba vágjuk. Az alsó és középső lapra körbe, csíkonként váltakozva habzsákból rányomjuk a meggyes krémet és a tejszínhabot. A tejszínből annyit hagyjunk, hogy jusson...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót az aprítógép tartályába halmozok és összemixelem. Beleöntöm egy 20 cm átmérőjű tortaformába, elegyengetem, a tetejére öntöm a tojással elkevert tejfölt, majd beto...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Elkészítjük a piskótát 2. A tejszínt kemény habbá verem a fixálóval, majd folyamatosan adom hozzá a mascarponét. Hozzáadom a cukrokat, és az egyik lime levét. Ráegyengetjük a p...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy 22-24 cm-es kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A kekszet késes aprítóval vagy darálóval ledaráljuk, összekavarjuk az olvasztott vajjal, majd a tortaformába kanalazzuk...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű