menu

Családireceptkönyv.hu

Karamellás-fehér csokoládés mousse torta - Sütés men


Írta:

Elk. idő: 3
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Kekszalap:

315 g darált háztartási keksz
3 ek kakaó
1,5 dl tej
70 g cukor
135 g vaj


Mogyorós karamell:

250 g cukor
2 dl habtejszín
110 g sós mogyoró


Csokoládé réteg:

100 g tejcsokoládé
0,5 dl habtejszín


Fehér csokoládés mousse:

180 g fehér csokoládé
3 tojássárgája
70 g cukor
4 dl habtejszín
10 g zselatin


Csokoládé réteg:

200 g tejcsokoládé
50 g étcsokoládé
2 dl habtejszín
50 g vaj

Csokoládé rózsa:
100 g étcsokoládé
5 ek habtejszín

Elkészítés:



A tésztához a vajat, a tejet és a cukrot melegítsük addig, míg homogénre olvad.
A tűzről levéve adjuk hozzá a kakaós darált kekszet, majd kavarjuk össze.
A tortaformát béleljük ki vele úgy, hogy legyen pereme is, majd tegyük be a hűtőbe, amíg elkészül a karamell.
A karamellhez a cukrot karamellizáljuk meg, majd öntsük hozzá a felforralt tejszínt, és a megkeményedett karamell darabokat olvasszuk el benne. (Ha nagyon kemény lenne, akkor öntsetek még hozzá tejszínt, és lazulni, hígulni fog!)
A tűzről levéve keverjük hozzá a mogyorót és simítsuk a kekszalap tetejére, majd tegyük vissza a hűtőbe.
A csokoládé réteghez a csokoládét tördeljük apró darabokra, öntsük rá a forró tejszínt, és kavarjuk homogénre.
Öntsük a karamellrétegre, majd tegyük vissza a hűtőbe.
A fehér csokoládés moussehoz a csokoládét olvasszuk meg vízgőz felett.
A tojássárgáját a cukorral kavarjuk habosra, majd adjuk hozzá az olvasztott csokoládét.
0,5 dl habtejszínt melegítsük langyosra, adjuk hozzá a zselatint, és olvasszuk el benne, majd adjuk a tojásos keverékhez. (Ha összecsomósodna, nyugodtan botmixerrel törjük össze.)
A maradék habtejszínt verjük kemény habbá, és forgassuk a keverékhez.
Majd öntsük a csokoládé rétegre, és tegyük hűtőbe minimum 2 órára.
A csokoládé réteghez a csokoládét tördeljük apró darabokra, öntsük rá az olvasztott vajat, valamint a forró tejszínt, és kavarjuk homogénre.
Majd öntsük a megdermedt mousse tetejére.
Tegyük egy éjszakára hűtőbe.
Másnap óvatosan vágjuk körbe, és távolítsuk el a tortakarikát.
A csokoládé rózsákhoz a csokoládéhoz adjuk hozzá a forró tejszínt, és kavarjuk csomómentesre.
Töltsük habzsákba, majd hagyjuk, hogy langyosra hűljön a krém.
Végül díszítsük körbe a tortát.

Trükkök, tippek, praktikák:


https://youtu.be/FTtByxaTtSg

Karamellás-fehér csokoládés mousse torta - Sütés men

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túrótorta - sült, meggypöttyökkel
Túrótorta - sült, meggypöttyökkel

A vajat habosra keverem a cukorral, a vanília kikapart magjaival és a reszelt citromhéjjal, majd hozzákeverem a túrót. Beleteszem a tojásokat, jól elkeverem, majd megy bele a 4 evő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vakondtúrás torta, sütés és cukor nélkül
Vakondtúrás torta, sütés és cukor nélkül

1. A mandulát és mazsolát aprítógépben őröltem meg, majd a kakaóporral együtt, lágyabb, puha masszává gyúrtam össze. 2. Egy kerek jénai tálat folpakkal béleltem ki, és egy kevés o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
Fehércsokis mousse torta tükörglazúrral
Fehércsokis mousse torta tükörglazúrral

1. lépés A gyümölcsbetéttel kezdjük, mert ennek idő kell a dermedésre. A 2g zselatinport áztassuk be a 10g hideg vízbe. A gyümölcsöt a cukorral forraljuk össze, majd sűrítsük be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krémes csupa citrom torta recept
Krémes csupa citrom torta recept

A vajat és a cukrot habverővel kikeverjük. Hozzákeverjük a tojást, a lereszelt citromhéjat és a fél citrom levét. Majd szépen fokozatosan hozzákeverjük a lisztet és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk