50 dkg túró
5 dkg margarin
2 tojás
1 citrom reszelt héja
édesítő
1 nagy tejföl (5 dl)+ egy kis pohár tejföl(2 dl)
1 csomag vanília puding
Elkészítés:
A túrót összekeverjük a citrom reszelt héjával, a két tojással és a margarinnal. Hozzáteszünk egy csipet sót és ízlés szerint édesítőt. Ezt az egészet géppel krémesre keverjük, majd hozzáteszünk még 2 evőkanálnyit a pudingporból. Ezt a túrókrémet belesimítjuk a tortaformába.
A tejfölt is elkeverjük az édesítővel, abba is mehet a citrom héjából, esetleg valamennyi a levéből is, plusz a maradék pudingpor. Ezt is összekeverjük, és rásimítjuk a túrókrémre. 180 fokon kb. egy óráig sütjük úgy, hogy a sütés feléig sütőpapírral letakarjuk a tetejét. Ha megsült és kihűlt, zselatinnal elkevert tejfölt teszünk a tetejére. Jót tesz neki egy pár óra vagy akár egy éjszaka is a hűtőben
1. A sütőt 180 fokra melegítjük, a formát kivajazzuk és sütőpapírral béleljük. 2. A kekszet összemorzsoljuk és az olvadt vajjal összegyúrjuk. 3. A masszát a forma aljába nyomkodj...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéből kemény habot verünk. A csokoládét felolvasztjuk, langyosra hűtjük, a mascarponét és a tojások sárgáját is hozzákavarjuk. A csokoládés keveréket a tojáshabhoz adj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKezdjük is a házi karamellel: A hozzávalókat feltesszük egy lábasban melegedni. Folyamatosan keverve felforraljuk, majd kis lángon tovább főzzük. Gyakran keverjünk rá. Idővel elk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű