Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Tejfölös túrótorta – liszt és cukormentesen


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg túró
5 dkg margarin
2 tojás
1 citrom reszelt héja
édesítő
1 nagy tejföl (5 dl)+ egy kis pohár tejföl(2 dl)
1 csomag vanília puding

Elkészítés:


Elkészítés:
A túrót összekeverjük a citrom reszelt héjával, a két tojással és a margarinnal. Hozzáteszünk egy csipet sót és ízlés szerint édesítőt. Ezt az egészet géppel krémesre keverjük, majd hozzáteszünk még 2 evőkanálnyit a pudingporból. Ezt a túrókrémet belesimítjuk a tortaformába.
A tejfölt is elkeverjük az édesítővel, abba is mehet a citrom héjából, esetleg valamennyi a levéből is, plusz a maradék pudingpor. Ezt is összekeverjük, és rásimítjuk a túrókrémre. 180 fokon kb. egy óráig sütjük úgy, hogy a sütés feléig sütőpapírral letakarjuk a tetejét. Ha megsült és kihűlt, zselatinnal elkevert tejfölt teszünk a tetejére. Jót tesz neki egy pár óra vagy akár egy éjszaka is a hűtőben

Tejfölös túrótorta – liszt és cukormentesen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Somlói torta
Somlói torta

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: debovszkij
New York cheesecake eperöntettel
New York cheesecake eperöntettel

1. A sütőt 180 fokra melegítjük, a formát kivajazzuk és sütőpapírral béleljük. 2. A kekszet összemorzsoljuk és az olvadt vajjal összegyúrjuk. 3. A masszát a forma aljába nyomkodj...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Receptek
sajttorta, lisztmentes csokis
sajttorta, lisztmentes csokis

A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A csokoládét felolvasztjuk, langyosra hűtjük, a mascarponét és a tojások sárgáját is hozzákavarjuk. A csokoládés keveréket a tojáshabhoz adj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Marlenka
Marlenka

Kezdjük is a házi karamellel: A hozzávalókat feltesszük egy lábasban melegedni. Folyamatosan keverve felforraljuk, majd kis lángon tovább főzzük. Gyakran keverjünk rá. Idővel elk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk