300 gr. turskog keksa
3 kesicepudinga od karamele
1 l mleka
9 kašika šecera
200 gr. margarina
200 gr. šecera u prahu
300 gr. šlaga
3 dl hladne kisele vode
Od 1 l mleka odvojiti 2 dl i u njemu razmutiti pudinge. Preostalo mleko sipati u šerpu sa 9 kašika šecera i staviti da provri. Kada provri dodati razmućen puding i skuvati ga uz neprestano mešanje. Zatim ostaviti da se ohladi.
Umutiti margarin sa šećerom u prahu i dodati ohladjen pudin, pa zatim dobro izmiksati da se mase sjedine.
Šlag posebno umutiti sa kiselom vodom. Keks ređati na tacnu, filovati filom od pudinga, zatim šlag i tako ponoviti još dva puta.
Gotovu tortu ostaviti u frižider da prenoci i tek sutradan sluziti da bi keks odmekšao.
Keks se ne natapa.
22 cm-es forma. Tészta : 3 tojássárgáját kikeverjük 150 g cukorral, 1,15 dl tejjel, 1,15 dl olajjal, 265 g liszttel, 3/4 cs sütőpor, 3 fehérje felverve 60 g cukorral. Túrós k...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: KözepesA piskótához minden hozzávalót készítsünk elő: A lisztet, kakaót és a sütőport keverjük össze. A tojássárgáját, az olajat, a tejet és a cukrot egy külön tálban keverjük homogén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalók a piskótához Az egész tojásokat keverjük össze a cukorral. Majd tegyük hozzá az olvasztott vajat. Ezt követően szitáljuk rá a kakaóport, illetve a szó...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA krémhez a negyedannyival édesített tejet a pudingporokkal és a beleszórt kókuszreszelékkel sűrűre főztem. Mikor teljesen kihűlt, összedolgoztam a habtejszínnel, amit előzőleg fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű