Családireceptkönyv.hu

Šeherezada torta


Írta:

Elk. idő: 2 ora
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


 300 gr. turskog keksa
 3 kesicepudinga od karamele
 1 l mleka
 9 kašika šecera
 200 gr. margarina
 200 gr. šecera u prahu
 300 gr. šlaga
 3 dl hladne kisele vode

Elkészítés:


Od 1 l mleka odvojiti 2 dl i u njemu razmutiti pudinge. Preostalo mleko sipati u šerpu sa 9 kašika šecera i staviti da provri. Kada provri dodati razmućen puding i skuvati ga uz neprestano mešanje. Zatim ostaviti da se ohladi.
Umutiti margarin sa šećerom u prahu i dodati ohladjen pudin, pa zatim dobro izmiksati da se mase sjedine.
Šlag posebno umutiti sa kiselom vodom. Keks ređati na tacnu, filovati filom od pudinga, zatim šlag i tako ponoviti još dva puta.
Gotovu tortu ostaviti u frižider da prenoci i tek sutradan sluziti da bi keks odmekšao.

Trükkök, tippek, praktikák:


Keks se ne natapa.

Šeherezada torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Túrós-epres torta
Túrós-epres torta

22 cm-es forma. Tészta : 3 tojássárgáját kikeverjük 150 g cukorral, 1,15 dl tejjel, 1,15 dl olajjal, 265 g liszttel, 3/4 cs sütőpor, 3 fehérje felverve 60 g cukorral. Túrós k...

Elkészítési idő: 2 óra +
Nehézség: Közepes
share
Narancsos túrótorta
Narancsos túrótorta

A piskótához minden hozzávalót készítsünk elő: A lisztet, kakaót és a sütőport keverjük össze. A tojássárgáját, az olajat, a tejet és a cukrot egy külön tálban keverjük homogén...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Mascarponés epertorta
Mascarponés epertorta

Hozzávalók a piskótához Az egész tojásokat keverjük össze a cukorral. Majd tegyük hozzá az olvasztott vajat. Ezt követően szitáljuk rá a kakaóport, illetve a szó...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszos torta
Kókuszos torta

A krémhez a negyedannyival édesített tejet a pudingporokkal és a beleszórt kókuszreszelékkel sűrűre főztem. Mikor teljesen kihűlt, összedolgoztam a habtejszínnel, amit előzőleg fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk