tészta:
6 tojás,
12 deka porcukor,
12 deka liszt
1 tasak sütőpor,
1 evőkanál rum, vagy
pár csepp rumaroma,
5 dkg darált dió
krém
3 deci tej,
6 evőkanál liszt,
15 deka porcukor,
20 deka vaj,
1 evőkanál rum, vagy rumaroma,
25 deka dió,
1 csomag vaníliáscukor
Elkészítése
A lisztbe keverünk 5 deka darált diót, fél csomag sütőport. A sütőt előmelegítjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, a tojásfehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verjük. Óvatosan összekeverjük a tojássárgáját a keményre vert habbal és kis adagokban hozzáadjuk a diós lisztet, majd egyenletesen összekeverjük. A nedves sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába öntjük. Óvatosan belerázogatjuk, hogy szétterüljön.
190 fokon 25-30 percig sütjük, ha barnulni kezdene a teteje, takarjuk le fóliával. Ha a beleszúrt tűre nem ragad már a massza, kész a tortalapunk. Rácson hűljön.
A krém készítése: A tejet elkeverjük a liszttel, egy csipet sóval, és gőz fölött csomómentesre főzzük, kihűtjük. Közben a puha vajat krémesre keverjük a porcukorral, vaníliáscukorral, majd a kihűlt krémhez keverjük. Beleforgatjuk az őrölt diót, a rumot, elkeverjük.
A tortalapot három egyforma magasságú lapba vágjuk, megkenjük a krémmel, hogy a tetejére és az oldalára is jusson. A tetejét kirakjuk fél diókkal, és őrölt dióval is megszórhatjuk.
A zselatint adjuk hozzá a 120 g vízhez, a glükózt, a cukrot és a 150 g vizet pedig forraljuk fel. Ezt követően vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a zselatint. Ekkor jöhet hozzá a sű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMa Tücsökbogár- ihlette vaníliás- csokis pudingtorta készült a konyhámban, 26 cm-es tortaformában. :) Az alaphoz ezt a tésztareceptet használtam: http://tucsokbogar.blogspot.sk/…/…...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA reszelt sárgarépából kicsit kinyomkodjuk a levet, de ne legyen csontszáraz. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a sóval felverjük kemény habnak. A sárgákat kikeverjük a szóda...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A pudingport összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és megfőzzük. 2. A meleg pudingba keverjük az lereszelt étcsokoládét, majd kavargatva kihűtjük. 3. A habot közb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű