2 cs. gesztenyemassza, 15 dkg darált keksz, 0,5 dl tej, pici rum, babapiskóta, 2-3 dl Hulala tejszín
Krém:
2 vaníliás pudingpor, 6 dl tej, 20 dkg cukor, 25 dkg margarin.
A gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk.
A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, a kihabosított margarinhoz keverjük. A felét a gesztenyés alapra kenjük, majd kirakjuk rumos tejben épp csak megmártott babapiskótával. Jöhet rá a krém másik fele, majd a kemény habbá vert tejszín. Tetejét ízlés szerint díszítjük és pár órára – de lehet egy éjszakára is – hűtőbe tesszük.
Az almákat megpucoljom, magházat kivéve nem túl vékonyra felcikkezzem. Tálba szórtam, és alaposan beszórtam mézeskalács fűszerkeverékkel, jól átforgattam és félre tettem állni. El...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tejszínt összekeverjük a cukorral és a kakaóporral, majd kevergetve 2 percig főzzük. 2. Langyosra hűtjük, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára, de akár egy éjszakára is. Kihűlés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. a tojásfehérjét fényes, kemény habbá verjük, miközben hozzáadjuk a porcukrot, majd felváltva,apránként beleforgatjuk a kakaóporral, sütőporral vegyitett lisztet. A masszát a va...
Elkészítési idő: 2 ora Nehézség: Könnyű80 g porcukrot tűz fölött folytonos keverés közben megpuhítunk és belekeverünk 80 g darabosra törd diót, mandulát, vagy mogyorót. A grillage-t egy olajjal kikent lapos tálra öntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes