-Piskóta:
4 db tojás
5 e.k. gesztenye liszt
4 e.k. eritrit
csipet szódabikarbóna és só (a tojásfehérjéhez)
1 e.k. citromlé, ebből a hagyományos tojásszétválasztós technikával piskótát készítünk. 18-20 cm-es formában, 180°C-on 20-25'-ig.
-A gyümölcsös rész:
500 gr magozott meggy
1 1/2 .e.k. zselatin
2-3 e.k. eritrit (a meggytől függ milyen édes)
őrölt vanília és szegfűszeg ízlés szerint
2 e.k. rum(ez természetesen elhagyható de nagyon finom vele).
A gyümölcsöt felforraljuk míg levet enged majd fűszerezzük és a végén belekeverjük a zselatint. Hideg vízben, majd hűtőben dermedésig lehűtjük.
Ha a piskóta kihűlt kettévágjuk és a tortaformába rétegezzük:
piskóta, gyümölcs,piskóta.
-Csokis krém a tetejére:
1 1/2 dl cocomas + 50 gr étcsoki+ ízlés szerint édesítő(nálam 1 e.k. eritrit). Ez összemelegítjük és kihűtve lekenjük a torta tetejét.--
Kozári Valéria
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Ezeket száraz összetevőket keverd össze egy tálban: liszt, sütőpor, szódabikarbóna, kakaópor, őrölt kávé, só. A vajat egy kézi mixerrel keverd simá...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: NehézAz Oreo-s alappal kezdünk (persze vész esetén másfajta keksz is jó ? ). A kekszet (töltelék nélkül) ledaráljuk, összekeverjük a megolvasztott vajjal, és egy 18 cm-es tortaforma alj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesElőmelegítjük a sütőt 180 fokra, kivajazunk és kakaóporral szórunk körbe egy 18 cm átmérőjű tortaformát. A puha vajat habosra keverjük a tojásokkal és a cukorral, majd hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször elkészítjük a tortalapot: a cukorral habosra keverjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert kakaót, és az olajat is. Sütőpapírral bélelt tortaformában 180 foko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű