25 dkg finom liszt
15 dkg vaj
1 tojás
Csipetnyi só
1 evőkanál cukor
1 pohár víz
A töltelékhez:
80 dkg alma
8 dkg cukor
A lisztet gyúródeszkára halmozzuk, a sót, a cukrot, a kis darabokra morzsolt vajt a közepébe vájt mélyedésbe szórjuk. A tojást beleütjük és egy kevés vízzel összegyúrjuk. Hüvös helye két órát pihentetjük. Ezután nyújtjuk. Egy kerek tortaforma vagy lábas segítségével szabályos kört vágunk ki belőle és a vékonya beolajozott tepsire fektetjük. Amíg a tészta pihen, az almákat meghámozzuk és karikákra vágjuk. Körkörösen a tésztára rakosgatjuk. Porcukorral megszórjuk és előmelegített sütőben nagy lánggal 15 percig sütjük. Akkor jó, ha a cukor tetején már egy kissé karamellizálódott. Melegen tálaljuk.
A joghurtot összekeverjük 6 kanál porcukorral, 2 kanál zselatinnal és felmelegítjük (de nem forraljuk). Ha kihűlt, hozzáeverjük a tejszínt --> ráöntjük a piskótára (a kapcsos form...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Habosra verjük a porcukrot a tojások sárgájával és a vízzel. Hozzáadjuk a diót, a sütőporos lisztet, a kávét, a csipet s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot habosra kevertem a tojással, hozzáadtam az olajat, a tejfölt és a vaníliát. A lisztet elkevertem a kakaóval, a sütőporral, szódabikarbónával és a tojásos keverékhez szitál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA málnát a cukor felével kis lángon felforraljuk. Hozzáadjuk a maradék cukorral elvegyített tortazseléport, és még kb. 2 percig kevergetve főzzük. Levesszük a tűzről, és félretessz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű