Hozzávalók a tésztához(24 cm-es torta forma)
4 db tojás
4 ek cukor
4 ek finomliszt
1 ek kakaópor
1 kk sütőpor
A krémhez:
15 dkg csokoládé
25 dkg vaj
2 ek kakaópor
3 ek kristály cukor
7 dl habtejszín
½ dl víz
20 gramm zselatin
30 ml rumaroma
1 üveg magozott meggybefőtt
A tetejére,oldalára:
20 dkg csokoládé
2ek étolaj vagy vaj
A lisztet,kakaóport,sütőport összekeverjük.
Az egész tojásokat a cukorral 10 perc alatt elektromos habverővel habosra verjük.
Jó kiverjük és egy fakanállal hozzá keverjük a szárazanyagokat.
24 cm-es kapcsos formában 180 fokon készre sütjük.
A forma alját szilikonos sütőpapírral béleljük.
Tűpróba!
A krém készítés:
5 dl tejszínt a cukorral ,kakaóporral elkeverjük.
Feltesszük egy közepes lábasban a tűzhelyre.
Összemelegítjük, jól elkeverjük.
Hozzá adjuk az apróbbra tördelt csokoládét is.
Felolvadásig kevergetjük.
Tűzről lehúzva hozzá keverjük a fele vajat is.
Langyosra hűtjük, majd a megmaradt vajjal habosra keverjük.
2 órára a hűtőbe tesszük.
A 2 dl tejszínt kemény habbá verjük.
A zselatint langyos vízben feloldjuk.
A hűtőből kivesszük a krémet a feloldott zselatinnal , rumaromával kikeverjük, majd apránként a tejszínt is hozzá adagoljuk.
Jó habosra keverjük.
A tésztánkról lehúzzuk a sütőpapírt.
A tisztára mosott torta forma aljára visszatesszük.
Fele krémet rásimítjuk, kirakjuk lecsepegtetett meggy szemekkel.
A megmaradt krémből hagyunk a díszítésre, a többi krémet a meggyre simítjuk.
Hűtőbe tesszük pár órára, hogy jól megdermedjen a krém.
A csokoládét az étolajjal /vajjal/ mikróban felolvasztjuk és a krémre ,majd az oldalára kenjük.
A félre tett krémmel ,friss meggy szemekkel díszítettem.
A tészta hozzávalóit összegyúrtam és 3 nagyobb 2 közepes és egy kicsi golyót formázva beraktam 20 percre a hűtőbe. A 2 ek lisztet, 2 ek cukrot és a tejet csomómentesre keverem és...
Elkészítési idő: