2 narancs /leve és héja
1 citrom / leve és héja
vagy 2,5 dl narancslé
vagy multivitamin lé
6 kávéskanál zselatin por
2,5 dkg porcukor
20 dkg csoki a bevonáshoz
Kicsavarjuk a gyümölcsök levét és lereszeljük a héját is.
A levet feltesszük főni és folytonos kevergetés közben 5-6 percig főzzük aztán hozzákeverjük a kis meleg vízben feloldott zselatint és megint forrásig hevítjük. Levesszük a tűzről és kihűtjük kis forma tálba ,ami lapos és kb 1 cm magasságú legyen benne a folyadék..amikor kihűlt akkor kiöntjük óvatosan és 2,5 -3 cm es csíkokra vágjuk, amit aztán szeletelünk és vissza tesszük a tálcára,. Megszárítjuk kicsit , egy napot állni lehet hagyni.Aztán felolvasztani a csokoládét és egyenként belemártani , fogpiszkálóra tűzve könnyű bemártani a csokiba. Egy másik fogpiszkáló segítségével meg könnyen le lehet csúsztatni a tálcára. Hagyjuk megdermedni és csomagolhatjuk.
Tegyük az élesztőt a tejbe egy nagy, előmelegített edényben, és hagyjuk állni, amíg feloldódik (10 perc). Szitáljunk hozzá 115 g lisztet, keverjük el, fedjük le (ne teljesen). Mele...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KözepesA tojás sárgákat a porcukorral, a margarinnal, kakaóval jól kikeverjük. Hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport és a tojások felvert habját. Töltelék: 25 dkg darált diót, 15...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukrokkal habosra keverem, hozzáadom a tojássárgáját, végül a sütőporral kevert lisztet. Alaposan elkeverem, majd habzsákból sütőpapíros lemezre nyomom a formákat. Kb 10...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a tölteléket készítjük el. A tejet felforraljuk a cukorral, hozzáadjuk a darált mákot és a búzadarát. Alaposan összekeverjük, levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű