30 dkg sima liszt,
pici só,
1 egész tojás,
1 pohár tejföl,
Rátét
10 dkg liszt
10 dkg zsír vagy sütőmargarin
Fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. – a 10 dkg lisztet kikeverjük a 10 dkg langyos zsírral – majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott tésztát. A hosszanti szélétől feltekerjük, mint a beiglit és a hűtőbe tesszük, (el is maradhat), hogy megdermedjen benne a zsír vagy a sütőmargarin.
A tekercset 4 részre vágjuk és egyenként vékony lappá nyújtjuk. Közepére tesszük a tölteléket, tejföllel meglocsoljuk és feltekerjük.
Kizsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk, tetejét olajjal és tejföllel megkenjük. A sütőt felmelegítjük 180 fokra (légkeverés), és kb 30-35 perc alatt aranysárgára sütjük.
Bármivel tölthetjük. Túrós mazsolás, darás meggyes, stb
4 cipóra osztjuk, kisodorjuk nyújtófával,
bármivel tölthetjük azonnal,
ez túrós mazsolás, darás meggyes...
A lisztet, a porcukrot átszitálom és hozzáadom a szódabikarbónát, a mk fűszerkeveréket, a sót, majd a tojásokat, a margarint és a mézet. Jól összedolgozom. Ha morzsás, akkor addig...
Elkészítési idő: 10-12 óra Nehézség: KözepesA lisztet keverd össze a cukorral, két csomag vaníliás cukorral és a sütőporral. Hét deka vajjal kenj ki egy tepsit, nem baj, ha nem egyenletes. Szitáld bele a lisztes cukrot, morz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral, a túróval, valamint a sütőporral elkevert liszttel összek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű