Családireceptkönyv.hu

Sajtos keksz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg liszt
10 dkg margarin (hideg)
1 teáskanál cukor
só (ízlés szerint)
1 teáskanál sütőpor
6 dkg félkemény sajt (trapista, hajdú, kisasszondi)
5 dkg szezámmag (len vagy zabpehely)
kb. 1,5 dl víz

Elkészítés:


A lisztbe beletesszük a sütőport, a cukrot, a sót, a lereszelt sajtot, a szezámmagot, és belereszeljük a hideg margarint, majd nagyjából összekeverjük és a végén apránként hozzáadjuk a vizet és jól összegyúrjuk az egészet.

A tészta bucinkat egy folpackba becsomagoljuk és 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni. Utána a tésztát egy lisztezett sík felületen téglalap alakúra és kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és derelye szaggatóval négyzetekre vágjuk (kb. 4x4 cm).

A kiszaggatott tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, úgy hogy ne érjenek össze, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 12 percig sütjük. (Csak addig, míg egy kis szint nem kap).

A kisült kekszeket egy zárható tetejű dobozba tesszük. Így napokig is eláll.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kürtős kalács (vaníliás-citromos) - sütőben sütve
Kürtős kalács (vaníliás-citromos) - sütőben sütve

Elkészítés: 1. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált lisztben elkeverjük a 2 evőkanál cukrot és csipet sót, majd hozzáadjuk az 1 tojást, olvasztott vajat, a vaní...

Elkészítési idő: 1 óra 15 p
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kata
Tiroli rétes
Tiroli rétes

Ezeket az anyagokat összegyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk. 1 bögre lisztet 20 dkg margarinnal kikeverünk és a tésztára kenjük. Ezután feltekerjük, mint a beiglit és 8 felé vágjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zabpiskóta gyümölccsel
Zabpiskóta gyümölccsel

tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját az édesítővel és a fahéjjal felverjük, majd mehet bele a kókuszzsír, a citromhéj, a zabpehely és a sütőpor. Ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk