1,5 l tej
15 dkg cukor
4 tojás
1 csomag vaníliás cukor
A tojásokat válaszd ketté. A sárgákat a cukorral keverd habosra, majd folytonos kevergetés mellett öntsd a forró tejbe. A fehérjéket verd kemény habbá, és mikor forr a vaníliás cukros tej, vizes kanállal kis halmokat eressz bele. Mindkét oldalukat főzd meg a habgombócoknak, majd a tejjel együtt hűtsd le őket. Ha sűrűbbre szeretnéd a tejes részt készíteni, tegyél bele egy evőkanál lisztet, és úgy forrald fel. Hidegen tálald.
Mazsolás madártej
Hozzávalók:
1,5 l tej
15 dkg cukor
5 dkg mazsola
4 tojás
2 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
A tojásokat válaszd ketté, majd a fehérjéket verd kemény habbá. A tejet egy nagy lábasban a vaníliás cukorral forrald fel. Ha már picit forr a tej, szaggasd bele a habgaluskákat egy vizes evőkanál segítségével. Ha az aljuk megfőtt, óvatosan fordítsd meg őket. Tedd félre, és kezdj neki a vaníliamártásnak. A tojássárgákat a cukorral és a liszttel keverd össze. Ezután folyamatos kevergetés mellett öntsd bele a forró tejbe. Amikor már besűrűsödött, vedd le a gázról, és hagyd kihűlni. Tedd rá a habhalmocskákat, és szórd meg őket alaposan mazsolával.
Hidegen tálald.
25 dkg darált mák, vagy dió 10 dkg cukor 2 evőkanál olvasztott vaj 1 narancs reszelt héja
Elkészítési idő:Edénybe tesszük a vizet, vajat, sót, cukrot, és elkezdjük főzni. Ha a vaj felolvadt, lehúzom a tűzről és egyszerre beleöntöm a lisztet és alaposan elkeverem hab verővel. Amikor a...
Elkészítési idő:http://www.mindenegybenblog.hu/edes-sutemenyek/diohabos-linzer
Elkészítési idő: