30 dkg cukor
2 db tojás
1 csomag sütőpor
30 dkg finomliszt
8 dkg darált dió
1 késhegynyi őrölt fahéj
4,5 dl tejföl
A krémhez
4,5 dl tej
4 evőkanál finomliszt
10 dkg cukor
20 dkg vaj
15 dkg darált dió
1 teáskanál rum
1 késhegynyi őrölt fahéj
A tetejére
5 dkg olvasztott csokoládé
A tojásokat a cukorral, tejföllel krémesre keverjük. A lisztet, sütőport, fahéjat, darált diót összekeverjük és az előbbiekhez keverjük. A tészta masszát két részre osztjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük. Két lapot sütünk belőle. 180 fokra melegített sütőben.
A krém készítése
A tejet a liszttel simára keverjük, hozzá adjuk a cukrot is és felfőzzük. Kihűtjük, majd a vajjal, rummal, fahéjjal habosra keverjük. Ezután belekeverjük a darált diót. A krémet elfelezzük.
Felét a a két lap közé töltjük, a másik felét a tetejére simítjuk.
Olvasztott csokoládéval lecsurgatjuk.
Hűtőbe tesszük, majd 1-2 óra múlva szeletelhetjük.
24×39 cm-es tepsihez
A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk, kibélelünk vele egy 18 cm-es formát, az oldalán 2,5 cm-re érjen fel a tészta. Készíthetjük mini tortaformákban is. Én ezeket a Gasztroshopban v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát rumaromás langyos vízben kicsit megáztatom. A tésztát forrásban lévő sós vízbe teszem és kifőzöm. (Elég csak félkészre főzni, még lesz ideje a sütés alkalmával puhulni....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt közepes hőmérsékletűre előmelegítjük. Az olvasztott margarint a cukorral és a tojással habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a reszelt narancshéjjal. Ho...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű