30 dkg cukor
2 db tojás
1 csomag sütőpor
30 dkg finomliszt
8 dkg darált dió
1 késhegynyi őrölt fahéj
4,5 dl tejföl
A krémhez
4,5 dl tej
4 evőkanál finomliszt
10 dkg cukor
20 dkg vaj
15 dkg darált dió
1 teáskanál rum
1 késhegynyi őrölt fahéj
A tetejére
5 dkg olvasztott csokoládé
A tojásokat a cukorral, tejföllel krémesre keverjük. A lisztet, sütőport, fahéjat, darált diót összekeverjük és az előbbiekhez keverjük. A tészta masszát két részre osztjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük. Két lapot sütünk belőle. 180 fokra melegített sütőben.
A krém készítése
A tejet a liszttel simára keverjük, hozzá adjuk a cukrot is és felfőzzük. Kihűtjük, majd a vajjal, rummal, fahéjjal habosra keverjük. Ezután belekeverjük a darált diót. A krémet elfelezzük.
Felét a a két lap közé töltjük, a másik felét a tetejére simítjuk.
Olvasztott csokoládéval lecsurgatjuk.
Hűtőbe tesszük, majd 1-2 óra múlva szeletelhetjük.
24×39 cm-es tepsihez
Az almát vékony szeletekre vágjuk (uborkaszeletelővel) . Kivajazott tepsi aljára halmozzuk, majd ráöntjük az 5 tojásos piskóta felét, a másik felébe pedig kakaót teszünk, majd ez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 3 tojás sárgáját a puha vajjal és cukorral habosra keverem. Ezután jön hozzá a kakaópor, sütőpor, majd a liszt a tejjel felváltva apránként hozzá adagolva. A tojások fehérjéből h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a vajat, a zsírt és a porcukrot (1/2 tk kivételével) deszkán elmorzsolunk. Az élesztőt a maradék porcukorral langyos tejben felfuttatjuk, és a tésztához vegyítjük. Hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű