Hozzávalók a tésztához:
32 dkg cukor
22 dkg liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
15 dkg darált dió
5 tojás
12 evőkanál víz
3 evőkanál olaj
1 evőkanál rumaroma
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál sütőpor
A tetejére:
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál porcukor
4-5 evőkanál forró víz
5 dkg dió
A tojásokat habosra keverjük a cukorral. Amikor már megfelelő állagú, lassanként a vizet, az olajat és a citromlevet is hozzákeverjük. Ezután a kakaóport, a rumaromát, a darált diót és a lisztet is hozzáadjuk és jól összekeverjük, akár robotgépet is használhatunk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a tésztát és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. A porcukrot és a kakaóport összekeverjük a forró vízzel, mikor már kenhető állagú, bevonjuk vele a süteményt és a diódarabokkal díszítjük. Mikor teljesen kihűlt szeletelhetjük.
1. 1 kg finomlisztet, 2 csomag Váncza sütőport, 50 dkg cukrot, 2 csomag Váncza vaníliás cukrot tálban összekeverünk, elmorzsoljuk 40 dkg Ráma-margarinnal, hozzáadunk 4 közepes egés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt 180 fokra – légkeverésnél 160 fokra - előmelegítem, a sütőformát kibélelem sütőpapírral. Én egy 24 cm-es kapcsos tortaformát használtam, de sima kisebb méretű tepsi is j...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Előkészítünk egy 20x36 cm magas peremű tepsit. Langyos tejben feloldjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet elkeverjük a sütőporral,porcukorral és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját habosra keverem a cukorral és a tejjel, hozzáadom a felaprított tölteléket, majd a lisztet, végül a tojások felvert habját. Két őzgerinc formába öntöm és lassú t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű