40 dkg liszt
1 tasak sütőpor
20 dkg cukor
1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
negyed teáskanál őrölt fahéj
20 dkg vaj
3 tojás
3 dl – 3,5 dl tej
30 dkg meggy
A tészta alapanyagait a meggy kivételével egy tálba tesszük. Robotgéppel simára kavarjuk. A kezdetekben csak 3 dl tejet adjunk hozzá, ha nagyon sűrű a massza, akkor öntsük csak bele a maradék 0,5 dl-t. A tésztát kikent őzgerinc, vagy tortaformába simítjuk és a lecsöpögtetett meggyet, vagy cseresznyét a tetejére szórjuk. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Amikor langyosra hűlt, szeleteljük, porcukorral megszórva kínáljuk.
A tejben cukorral az élesztőt felfuttatom.Majd az összes hozzávalót. Jól kigyúrni , a kéztől elváljon elsőként csak 50 dkg liszttel gyúrjuk.csak óvatosan tegyünk még hozzá lisztet...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepesmindent összekeverünk -galuska szerü tésztát kapunk -két kanállal forró olajba szaggatjuk -a tészta magától megfordul akkor biztos átsült -az elsö adag kisütése után...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés langyos tejben egy tk. cukorral felfuttatom, majd a többi hozzávalóval lágy, fánktészta szerű kelt tésztát dagasztok. Mikor kész kettéveszem, majd a felébe beledo...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA piskóta hozzávalóiból külön-külön egy-egy lapot sütünk. Az egész tojásokat a cukorral felverjük. Hozzáöntjük a vizet, illetve a kakaós lapnál a kakaót, és habverővel elkeverjük....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű