40 dkg liszt
1 tasak sütőpor
20 dkg cukor
1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
negyed teáskanál őrölt fahéj
20 dkg vaj
3 tojás
3 dl – 3,5 dl tej
30 dkg meggy
A tészta alapanyagait a meggy kivételével egy tálba tesszük. Robotgéppel simára kavarjuk. A kezdetekben csak 3 dl tejet adjunk hozzá, ha nagyon sűrű a massza, akkor öntsük csak bele a maradék 0,5 dl-t. A tésztát kikent őzgerinc, vagy tortaformába simítjuk és a lecsöpögtetett meggyet, vagy cseresznyét a tetejére szórjuk. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Amikor langyosra hűlt, szeleteljük, porcukorral megszórva kínáljuk.
A vajat egy edényben megolvasztottam, majd félrehúztam a tűzről és hozzákevertem minden hozzávalót, én most mézet használtam, de lehet bármit. Cukor helyett is jó a nyírfacukor va...
Elkészítési idő: 1 óraA tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután 5 mm vastagságúra kinyújtjuk és korongokat szaggatunk ki belőle, majd sütőben 10 perc alatt megsütjük....
Elkészítési idő: