A tésztához : 30 dkg liszt, 15 dkg margarin, 4 tojássárgája, 3 dkg élesztő, 0.5 dl tej, 1 kiskanál cukor, csipet só
Töltelékhez : 60 dkg túró, 25 dkg porcukor, 4 tojásfehérje, 1 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál liszt, reszelt citromhéj, mazsola vagy kapor ízlés szerint
A langyos tejben a cukorral futtassuk fel az élesztőt. Gépi habverővel keverjük ki a tojássárgáját a puha margarinnal, szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a sót, és a felfuttatott élesztőt. Alaposan dolgozzuk ki a tésztát, és osszuk két részre.
A töltelékhez a túrót szitán törjük át, keverjük ki a porcukorral, adjuk hozzá a mazsolát v. a kaprot, vaníliás cukrot, a citromhéjat, a lisztet, és a 4 tojás felvert habját.
Sütőpapíros tepsibe tegyük az egyik kinyújtott tésztánkat, simítsuk rá a túrókrémet, majd a tetejére tegyük a másik kinyújtott tésztalapot. Tetejét szurkáljuk meg villával, és hagyjuk pihenni minimum 1 órát.
Előmelegített sütőben közepes hőfokon 30 – 35 perc alatt elkészül. Szeleteléssel várjuk meg míg kihűl, és porcukorral tálaljuk.
A tésztát egy 30 * 22 cm-es tepsiben sütöttem, de nagyobb tepsi esetén akár 75 dkg túrót is használhatunk.
A lisztben elkeverem a sót, sütőport, porcukrot, hozzáadom az apró darabokra vágott vajat, elmorzsolom. Ne olvadjon el a vaj, eléggé gyorsan kell összeállítani a tésztát, akkor les...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA krém hozzávalóit a habtejszín kivételével összefőzzük a puding készítés hagyományos módján. Ha ez kihűlt, hozzákeverjük a kemény habbá felvert tejszínt. A leveles tésztát kie...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Könnyű1. A lisztben elkeverem a sütőport és a porcukrot, majd elmorzsolom benne a margarint és összegyúrom a citrom levével és a tojássárgákkal. 2. A kosárka formákat margarinnal kikene...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűTészta: Az aszalt barackot langyos vízbe áztassuk, majd pürésítsük botmixer segítségével úgy, hogy csak kevés áztató vizet hagyjunk rajta. Dolgozzuk össze a többi hozzávalóval, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz