A tésztához : 30 dkg liszt, 15 dkg margarin, 4 tojássárgája, 3 dkg élesztő, 0.5 dl tej, 1 kiskanál cukor, csipet só
Töltelékhez : 60 dkg túró, 25 dkg porcukor, 4 tojásfehérje, 1 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál liszt, reszelt citromhéj, mazsola vagy kapor ízlés szerint
A langyos tejben a cukorral futtassuk fel az élesztőt. Gépi habverővel keverjük ki a tojássárgáját a puha margarinnal, szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a sót, és a felfuttatott élesztőt. Alaposan dolgozzuk ki a tésztát, és osszuk két részre.
A töltelékhez a túrót szitán törjük át, keverjük ki a porcukorral, adjuk hozzá a mazsolát v. a kaprot, vaníliás cukrot, a citromhéjat, a lisztet, és a 4 tojás felvert habját.
Sütőpapíros tepsibe tegyük az egyik kinyújtott tésztánkat, simítsuk rá a túrókrémet, majd a tetejére tegyük a másik kinyújtott tésztalapot. Tetejét szurkáljuk meg villával, és hagyjuk pihenni minimum 1 órát.
Előmelegített sütőben közepes hőfokon 30 – 35 perc alatt elkészül. Szeleteléssel várjuk meg míg kihűl, és porcukorral tálaljuk.
A tésztát egy 30 * 22 cm-es tepsiben sütöttem, de nagyobb tepsi esetén akár 75 dkg túrót is használhatunk.
Keverd össze a külső réteg hozzávalóit, majd – hasonlóan a keksz kinyújtásához – tedd a masszát két sütőpapír közé, és nyújtófával vagy egy ahhoz hasonló tárggyal nyújtsd 1 centimé...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű5 kis gombócot vékonyra nyújtani, tejföllel kenőtollal megkenni, kakaóval megszórni. Feltekerni és vékony szeletekre vágni. Hab: a 3 tojás fehérjét és a cukrot gőz felett felve...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként a cukrot is hozzáadjuk. A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal a habba forgatjuk. Sütőpapírral bélelt teps...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KözepesGyümölcsös őzgerinc - sütés nélkül Bár én kevésbé szeretem a sütés nélküli süteményeket, de azért vannak nagy kedvenceim, mint például ez a gyümölcsös őzgerinc. A krém annyira kö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű