10 dkg sima liszt
20 dkg étcsokoládé 70%-os a legjobb
20 dkg mogyoró krém
40 dkg cukor
6 tojás
20 dkg vaj
1 csipet só
Az ét csokit a mogyorókrémet vajat össze olvasztom.Hűlni hagyom még langyosan a cukrot is hozzá keverem majd a tojásokat habverővel és a lisztet majd ha már tényleg csak langyos egyenként a tojásokat a lisztet majd kivajazott sütő papírozott tepsibe teszem
175 C fokon 20-25 perc tilos tovább sütni
Ha teljesen kihült akkor szeletelem
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik felét egy 20*33 cm-es tepsibe nyújtjuk. A töltelékhez a tojások fehérjét a cukrokkal keményre felverjük, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet ledarálom, a vajat megolvasztom és hozzákeverem.16 cm átmérőjű tortaformába simítom, 10 percre hűtőbe teszem. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verem. A sajtkrémet el...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tejet egy lábasban elkezdjük melegíteni, ha már meleg, belekeverjük a tejport, A tűzről levesszük, Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, pici sót és a kristálycukrot. Visszatessz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrém: A tejet a liszttel megfőzzük, ha kihűlt hozzákeverjük a cukrot és margarint. Még hozzáadjuk a darált diót és a rumot. Máz: A tojásfehérjéket felverjük, hozzáadjuk a cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű