100 g puha vaj,
250 g liszt,
2 teáskanál sütőpor,
csipet só,
150 g cukor,
2 tojás,
1 citrom reszelt héja,
1 teáskanál vanília kivonat,
75 ml tej,
4 db. alma,
1 evőkanál barna cukor,
1/2 teáskanál fahéj
. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.
2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót, puha vajat, cukrot, tojást, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot). Fokozatosan adjuk hozzá a tejet és keverjük szép simára.
3. Az almákat tisztítsuk meg, majd egy fél egy almát vágjunk kockákra, és keverjük a tésztához.
4. A többi almát vágjuk fel vékony szeletekre. Öntsük a tésztát egy kivajazott, lisztezett kerek formába, majd körben rendezzük el a tetején az almákat
5. Keverjük össze a barna cukrot a fahéjjal, és szórjuk rá a tetejére.
6. Süssük 40-45 percig, amíg feljön, és szép, arany színű lesz.
Melegen és hidegen is finom.
A pitét langyosan szokták fogyasztani, ha forró egy kanál vanília fagyival is fogyasztható együtt.
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, olajjal és a vízzel, majd hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert lisztet, szép simára kikeverjük. A tojások fehérjéből...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját is. A lisztet elkeverjük a finomságokkal, majd apránként a tojásos keverékhez adjuk. A fehérjéből habot verünk eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt jó közepes hőmérsékletűre. Öntsük a hozzávalókat egy tálba és jól keverjük össze. (Célszerű a vajjal, a túróval és a tejföllel kezdeni) Öntsük a masszát a k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összekeverünk a leírt sorrendben. 210 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű