menu

Családireceptkönyv.hu

Tejkrémes csokoládészelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 kávéskanál szódabikarbóna
40 dkg liszt
20 dkg porcukor
2 evőkanál méz
5 dkg margarin
2 evőkanál kakaópor
2 tojás

A krémhez:

25 dkg porcukor
25 dkg margarin
7 dl tej
1 evőkanál liszt
3 dl tejföl
3 csomag tejszínízű pudingpor

A tetejére:

olvasztott csokoládé



Elkészítés:


A tésztához a tojást, a kakaót, a mézet, a margarint és a porcukrot gőz fölött összekeverjük. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a liszttel elkevert szódabikarbónát. Jól összedolgozzuk, majd két lapot sütünk belőle. A krémhez a margarint kikeverjük a porcukorral. A pudingport összekeverjük a liszttel, a tejföllel és a tejjel, majd sűrűre főzzük. Állandó keverés mellett kihűtjük, majd összekeverjük a margarinnal. Az így elkészült krémet a két lap közé töltjük. Tetejére csokimázat teszünk.


Forrás: http://webcukraszda.hu/tejkremes-csokoladeszelet/

Tejkrémes csokoládészelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Éva
Zabpelyhes keksz
Zabpelyhes keksz

1 marék mazsolát áztass be 20 percig vízbe. Turmixolj össze 1 csésze mézet, fel ennyi olajjal és 1 csésze vízzel. Keverj össze 1 csésze darált diót és 4 csésze zabpelyhet, fűszerez...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Kinder pingui
Kinder pingui

6 tojás 6 evőkanál cukor 6 evőkanál víz 6 evőkanál liszt 1 tasak sütőpor 2 evőkanál kakaópor 2 evőkanál ola j A krémhez:7 dl habtejszín 10 dkg porcukor 1 teáskanál vaníli...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Emeletes élvezet
Emeletes élvezet

Az első réteg hozzávalóit összegyúrjuk és egy tepsibe (28x36 cm) nyomkodjuk. A túrót a felvert tejszínnel és a cukrokkal összekeverjük és a kekszre kenjük. Erre jön a két felvert p...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Palacsinta - krémes
Palacsinta - krémes

A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliával kikeverjük, majd a lisztet és a tejet hozzáadva, habverővel állandóan kevergetve, gőzön sűrűre főzzük. A gázról levéve, még forrón h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk