Családireceptkönyv.hu

Habos álom, babapiskótával sütés nélkül!


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 db babapiskóta
10 dkg étcsokoládé
2 dkg vaj
6 evőkanál habtejszín

A krémhez:
6 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 evőkanál rum aroma

A tetejére:
5 dkg csokoládéreszelék
vagy 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:


A csokoládét a vajjal együtt vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a habtejszínt (nem kell felverni). Ezzel megkenjük a babapiskótákat és egy tortaformába lerakunk egy sort. Közben elkészítjük a krémet. A habtejszínhez adjuk a kakaóport, a cukrot, a rumaromát és kemény habbá verjük, majd a babapiskóta tetejére halmozzuk a felét. Erre egy újabb adag csokimázas babapiskóta következik és a maradék habot is ráhalmozzuk. A tetejét ízlés szerint megszórjuk csokoládéreszelékkel, vagy cukrozatlan kakaóporral. Két órára hűtőbe tesszük és ezt követően óvatosan szeleteljük

Habos álom, babapiskótával sütés nélkül!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Málnás csokoládés joghurttorta recept
Málnás csokoládés joghurttorta recept

Elkészítése: Gőz fölött a vajat és a csokit olvasszuk meg. A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig. Adjuk hozzá a lisztet, kakaót, sütőport és a vaníliaaromát, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mamika
DióVAL töltött párnák
DióVAL töltött párnák

A hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel majd hozzáadjuk a cukrot, a citrom reszelt héját, a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot. Linzer tésztát gyúrunk belőle. (Késes robotgépben i...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mézes zserbó
Mézes zserbó

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Egyszerű krémtúró
Egyszerű krémtúró

Fél liter tejjel megfőzni a pudingot (cukorral) , és fél kiló túró is mehet hozzá. Jöhet a citrom leve és héja, majd botmixerrel összedolgozva jó krémes lesz.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk