15 dkg zsír
40 dkg liszt
2 k. porcukor
kis rum
1 sütőpor
2 k. tejföl
1 tojás
A hozzávalókat összegyúrjuk, 4 lapot nyújtunk.
Lekváros diós töltelék a lapok közé, majd a tetejére csokimáz.
A megmosott citrom héját lereszeljük, levét kicsavarjuk. 2 tojást szétválasztunk, és a két fehérjét 2 ek hideg vízzel kemény habbá verjük. Közben beleszórunk 12 dkg kristálycukrot...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 10 percig dagasztjuk, letakarva, meleg helyen legalább 2 órát kelni hagyjuk. A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán fél c...
Elkészítési idő:Az első réteg egy kekszes összegyúrt massza, a kekszet a cukorral ,a vajjal és tejjel összegyúrjuk,annyi tejet adagolunk hozzá,hogy egy jó linzer állagú masszát kapjunk,majd egy te...
Elkészítési idő:Az almákat mossuk és hámozzuk meg, majd nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le. Nyomkodjuk ki, majd facsarjuk rá a citrom levét, szórjuk rá a fahéjat és a cukrot. (Ha édes az alma, a...
Elkészítési idő: 15+25 perc