15 dkg zsír
40 dkg liszt
2 k. porcukor
kis rum
1 sütőpor
2 k. tejföl
1 tojás
A hozzávalókat összegyúrjuk, 4 lapot nyújtunk.
Lekváros diós töltelék a lapok közé, majd a tetejére csokimáz.
A hámozott almát a reszelő nagyobbik lyukán reszeljük meg, locsoljuk meg a citromlével, hogy ne barnuljon be. Forgassuk össze a cukorral. Hagyjuk lefedve 10-15 percig állni. A szo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük a vajat krémesre a cukrokkal, adjuk hozzá a tojások sárgáját, majd a citromhéjat, sót, a tejet. A lisztet szitáljuk össze a sütőporral, és gyúrjuk össze a tésztát. Tegy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás ok sárgáját szétválasztjuk a fehérjétől. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a kakaóport és a sót. A tojás sárgákat a porcukorral jól kikeverjük (fehéredésig), majd hozzák...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz