A tésztához:
• 6 db tojássárgája
• 6 ek porcukor
• 6 ek víz
• 2 ek. kakaópor
• 15 dkg darált dió
• 6 ek liszt
• 1/2 csomag sütőpor
• 6 db tojásfehérje kemény habja
Krémhez:
• 25 dkg margarin
• 15 dkg porcukor
• rum mennyisége ízlés szerint
• 35 dkg gesztenyemassza
• 1 csomag vaníliás pudingpor
• 1 ek liszt
• 3 dl tej
A bevonáshoz:
• 15 dkg tortabevonó csokoládé
• 5 dkg fehér csokoládé
• 2 ek. olaj
A tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk a vizet,a kakaóport,a darált diót,a sütőporral elkevert lisztet és a tojásfehérjék kemény habját.
A tészta masszát kétfelé vesszük.
25×39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben 2 lapot sütünk.
Krém készítése:
A margarin a porcukorral, rummal kikeverjük.
Kétfelé vesszük, egyikbe a 35 dkg gesztenyemasszát tesszük és az alsó lapra kenjük.
A vanília pudingport, lisztet, kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzá adjuk, majd felfőzzük.
Ha kihűlt, a margarinos krém másik feléhez adjuk.
Rákenjük a gesztenyekrémre és befedjük a másik lappal.
Porcukorral is megszórhatjuk vagy csokival bevonjuk.
Tészta A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot, sót, margarint és elmorzsoljuk. A hideg tejbe morzsoljuk az élesztőt, belekeverjük a tojássárgát is. Hozzáöntjük...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesA földiepret megmossuk, lecsepegtetjük és vastagabb szeletekre vágjuk. Egy keskeny, de hosszúkás magasabb falú sütőformát a pereméig kibélelünk folpackkal és az aljára helyezzük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kisebb tepsi / 16 x 22 cm /, aljára sütőpapírt helyezünk. Keményre hajtogatunk egy alufólia csíkot és ezzel elfelezzük hosszában a tepsit. Ebbe jön majd a kétszínű piskóta. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt a két fajta cukorral csokikrémmel jól kikavarom.A keksszel el kezdjük kirakni a tepsinket,megkenjük csoki krémmel,megint keksz sorosan rakjuk míg el nem fogy a csokikrém...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű