menu

Családireceptkönyv.hu

Pudingos-kekszes réteges szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók

Tészta:
2 dbtojás
80 gvaj
150 g5kristálycukor
2 - 3 ev. kanálkakaó
1 kv. kanálsütőpor
5 ev. kanáltej
300 grétesliszt
Krém:
1,5 ltej
3 csomagvanília ízű pudingpor
6 ev. kanálporcukor
3 ev. kanálliszt vagy étkezési keményítő
250 gvaj
Továbbá szükségünk lesz:
500 gháztartási keksz
100 gcsokoládé
3 ev. kanálporcukor
3 ev. kanálvíz
80 gvaj

Elkészítés:


menete

A tojást a cukorral habosra verjük és fokozatosan beledolgozzuk a kakaóporral elkevert tejet, a sütőporral elkevert sütőport és a felolvasztott vagy puha vajat.
A tésztát három részre osztjuk és mindhárom adagot tepsi hátán megsütjük – 180 fokon, kb. 10 – 15 percig.
Elkészítjük a krémet. A pudingport kevés tejben csomómentesre keverjük, majd a maradék tejet feltesszük főni. Beleöntjük a pudingporos tejet, hozzáadjuk a lisztet és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A sűrű krémet kihűtjük, és mikor kihűlt, kanalanként belekeverjük a cukorral habosra vert vajat.
Kezdhetjük a rétegezést. Egy tésztalapot tálcára vagy tepsibe teszünk, rátesszük a krém negyedét, erre kerül egy réteg háztartási keksz (előtte tejbe is márthatjuk, hogy puha legyen), újabb ¼ adag krémmel megkenjük, lefedjük a második tésztával, erre is kerül egy adag krém, újabb réteg háztartási keksz, a legutolsó rész krém, végül a harmadik tésztalap.

A tetejét olvasztott csokoládéval díszítjük.
A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd folyamatos kevergetés mellett beledolgozzuk a cukrot és a vajat. Addig keverjük, amíg a cukor és a vaj fel nem oldódik és el nem keveredik a csokoládéval.
A csokoládét rákenjük a süti tetejére, megvárjuk, míg megköt. A süteményt egy éjszakára hűtőbe is tehetjük. Felszeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat!

Trükkök, tippek, praktikák:


A pudingos-kekszes réteges szelet egy isteni és könnyű desszert ebéd után. Az elkészítése is egyszerű, ráadásul biztos elnyeri a család tetszését. A réteges szelet elkészítéséhez három fontos hozzávaló kell: a kakaós tészta, a vaníliás krém és a háztartási keksz. A kakaós tésztát három adagban sütöttem meg, a vaníliakrémet négy részre osztottam, a kekszet pedig két rétegben illesztettem bele a süteménybe. A tetején a csokoládé még jobbá varázsolta a sütit, de ez akár el is hagyható. Csoki nélkül is tökéletes a pudingos-kekszes réteges szel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kekszes-almás sütés nélkül
Kekszes-almás sütés nélkül

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk, 5 dl vizet ráöntünk, a cukorral ízesítjük, 8-10 perc alatt puhára főzzük (ha mézzel készítjük...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Hamis "somlói"
Hamis "somlói"

A mazsolát megmossuk és beáztatjuk a rumba. A tál vagy tepsi aljára kirakunk egy sor babapiskótát. A vaníliás pudingport 3 evőkanál cukorral és 5 dl tejjel csomómentesre keverjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Kókuszkrém eperrel
Kókuszkrém eperrel

Egzotikus pohárkrém kókuszimádóknak. Keverjük össze a kókusztejet a tejjel, és adjuk hozzá a vaníliát, majd tegyük fel főzni, és hagyjuk állni. A tejhez adjuk hozzá a beáztatott zs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Osztrák császármorzsa
Osztrák császármorzsa

Válaszd szét a tojásokat. Egy nagy tálban keverd össze a tejet, a tojássárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot és a lisztet. Osztrák császármorzsa recept: tojássárgája, cukor, liszt...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk