25 dkg liszt
fél tasak sütőpor
12 dkg cukor
13 dkg vaj
2 tojás
1 tojássárgája
1 dl tej
vaníliaaroma
A tészta minden alapanyagát keverőtálba tesszük és robotgéppel csomómentesre kavarjuk. Kézzel is kikavarhatjuk, ha nincs kéznél robotgép. Amikor a tészta teljesen csomómentes, papírral bélelt sütőformába, vagy tepsibe tesszük. A tetejére gyümölcsöket és magvakat is tehetünk, ízlés szerint. Közép meleg sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük.
Gyümölccsel, dióval bármivel lehet variálni
A háztartási kekszet apróra törjük és a vajjal, tejszínhabbal, dióval és cukorral együtt egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk. Lekapcsolható oldalú sütőformába nyomkodjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA grízt, a lisztet, a cukrot, a felvert tojásokat, a kefirt és a sütőport összekeverjük, letakarjuk és 30 percre hűtőbe tesszük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, vagy apróra vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és tésztát dagasztunk belőlük. Lefedve, langyos helyen...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűKészítsük el az almaszószt: Az almákat hámozzuk meg, vágjuk ki a magházukat, kockázzuk össze a húsukat. Tegyük őket egy lábasba a vízzel, fahéjjal, mézzel együtt. Várjuk meg, míg...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű