A piskótához:
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tasak sütőpor
3 nagy alma
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.
A sárgáját kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaóport is.
Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, majd egy kicsit megnyomkodjuk, hogy ne legyen túl sok leve és hozzákeverjük a masszához.
A tojáshabot is hozzáadjuk és sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazzuk. 180 fokon sütjük 40 percen át.
A csokoládét vízgőz fölött felolvasszuk, belekeverjük a vajat és bevonjuk vele a tetejét.
Mikor kihűlt, szeleteljük.
A lisztet, a cukrot, a tojást, a sót és a tejet keverőtálba tesszük, és simára keverjük, majd hozzáadjuk a szódát és az olajat. Kisütjük a palacsintákat forró serpenyőben, ha kell...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűa tejet a cukor felével fel teszem főni,mikkor fel főt bele teszem a meg rizst,mikkor meg főt a rizs a tejet teljesen magába szívta gyakori kevergetéssel ki ki hűtöm,a tojásokat fe...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük. A darabokra tördelt csokoládét 1 ek olajjal óvatosan felmelegítjük, félretesszük. A cukrot az egész tojásokkal elektromos mixerrel jó habosra keverjük (2-3...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA vizet beleöntjük egy kis lábasba, hozzáadjuk a margarint, kakaót és összeforraljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát és a cukrot, majd jól összekeverjük. Ut...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű