- 230 ml rizstej
- 4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
- 120 g zabpehelyliszt
- 1 nagy csipet só
- 1 bő evőkanál étolaj
1. Az összes hozzávalót alaposan keverd össze egy tálban. A keverék legyen teljesen csomómentes. Hagyd állni egy órát, majd keverd át újra.
2. Teflonos, vagy vékonyan olajozott, forró palacsintasütőbe szedj a tésztából, és nézd meg elég híg-e a tészta. Ha nem tudod szép vékonyra forgatni, akkor egy kevés rizstejjel még tudsz hígítani a tésztán.
3. A kisütött palacsintákat fóliával takard le, amíg megtöltöd őket.
Az ilyen alternatív lisztekből készült palacsintákat nehezebb forgatni, mint a klasszikus változatot, így mindenképpen szükséged lesz egy spatulára, amivel fel tudod szedni a palacsintákat a serpenyőből!
Elkészítése: A kekszet apróra törjük és hozzákeverjük a vajat, a meggyes gyümölcslét és a porcukrot, majd robotgéppel összedolgozzuk. Amikor kemény pép lesz belőle, belekeverj...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KönnyűA tojást, a cukrot a margarinnal habosra keverjük, kicsinyenként hozzáadjuk a tejfölt, a lisztet és a sütőport. 3 tálba tesszük: 1. van. pudingpor + van. cukor 2. 2 ek. kaka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. Keverjük össze a száraz alapanyagokat: lisztek, sütőpor, só. A tojás sárgáját keverjük alaposan el a vaníliával, vajjal/kókuszolajjal, citrom hé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mézes lapok elkészítése: A tészta hozzávalói közül a tojást, tejet, cukrot, margarint és mézet gőz fölött felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával összekevert lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű