- 230 ml rizstej
- 4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
- 120 g zabpehelyliszt
- 1 nagy csipet só
- 1 bő evőkanál étolaj
1. Az összes hozzávalót alaposan keverd össze egy tálban. A keverék legyen teljesen csomómentes. Hagyd állni egy órát, majd keverd át újra.
2. Teflonos, vagy vékonyan olajozott, forró palacsintasütőbe szedj a tésztából, és nézd meg elég híg-e a tészta. Ha nem tudod szép vékonyra forgatni, akkor egy kevés rizstejjel még tudsz hígítani a tésztán.
3. A kisütött palacsintákat fóliával takard le, amíg megtöltöd őket.
Az ilyen alternatív lisztekből készült palacsintákat nehezebb forgatni, mint a klasszikus változatot, így mindenképpen szükséged lesz egy spatulára, amivel fel tudod szedni a palacsintákat a serpenyőből!
A sütőt előmelegítjük 160 fokra légkeverés nélkül, alsó-felső mód, (140 fok légkeveréssel) és egy 25 x 30 cm-es tepsit sütőpapírral precízen kibélelünk. A kávét elkészítjük és felö...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük. A muffin sütő mélyedéseit kibéleljük papírral. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport. A csokoládét egész apró darabokra vágjuk. Egy m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA réteslisztet, a sütőport és a porcukrot összekeverem, és a keverék felét a jó vastagon kivajazott tepsi aljára szórom, kicsit megrázogatom, hogy egyenletes legyen. Erre fél kg....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig habosra keverjük, hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és kidolgozzuk a tésztát. A tojások fehérjét...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű