Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Mekis almás táska (Erzsi)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
18 dkg nyílgyökérpor
2 dkg tápióka keményítő
3 dkg kókuszliszt
2 dkg útifűmaghéj
1/4 tk. szódabikarbóna
2 tojássárgája
5 dkg puha kókuszolaj
1,5 dl víz
1 tk. citromlé
+
paleo liszt a nyújtáshoz
kókuszolaj a sütéshez

A töltelékhez:
2 alma hámozva, apróra vágva
fél dl víz
2 ek. citromlé
3-4 ek. erythritol
fahéj ízlés szerint
1 ek. tápióka keményítő

Elkészítés:


Először a tölteléket készítsd el, hogy legyen ideje kihűlni. Az almákat hámozd meg, vágd apróra. Keverd össze a vízzle, citromlével, add hozzá az édesítőt és a fahéjat. Alacsony lángon párold meg, de ne főzd szét. A végén szórd meg a tápióka keményítővel, keverd el, majd tedd félre kihűlni. A tésztához a száraz hozzávalókat vegyítsd el. add hozzá a többi hozzávalót, gyúrd össze, majd negyed órára tedd hűtőbe. Oszd a tésztát kétfelé, így könnyebb vele dologozni, lisztezett felületen nyújtsd olyan vékony téglalap formára, amilyenre tudod. Összesen 8 darab lett nekem az egészből,de ez attól is függ mekkorákat készítesz. A tészta egyik oldalára tegyél az alma töltelékből kis halmokat egymás mellé, de hagyj ki helyet közöttük. Hajtsd rá a tészta másik oldalát, a töltelék körül nyomogasd össze a tésztát, majd vágd fel. A tészta széleit még egyszer jó erősen nyomd össze, hogy ne váljon szét sütés közben. Közepesen forró olajban süsd szép aranysárgára mindkét oldalát, majd szedd papírtörlőre. Langyosan már ehető, de hidegen is finom, gyerekeimnek nagyon ízlett.

Mekis almás táska (Erzsi)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Bounty szelet
Bounty szelet

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Somlói kocka.
Somlói kocka.

Elkészítés A piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük a konyhai robotgép habverőjével szép lassan hagyjuk hogy felverődjön, nem szükséges külön keverni a fehérjét. Akinek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Habkarika
Habkarika

Lemérjük a tojásfehérje súlyát, és kétszeres mennyiségű kristálycukrot adunk hozzá. Gőz felett kevergetve addig melegítjük, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Vigyázzunk, hogy ne...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pihe puha mézeskalács szelet
Pihe puha mézeskalács szelet

Egy tálba beletesszük a tésztához való alapanyagokat, és jól összekeverjük. Majd kivajazott és sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd kb. 30 percig sütjük közepes hőfokon. A...

Elkészítési idő: 25
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk