tésztához:
• 28 dkg finomliszt
• 1 csomag sütőpor
• 1 csapott mokkáskanál só
• 15 dkg zsír
• 1 tojássárgája
• 6 evőkanál tej
a tetejére:
• 1 tojás
• őrölt köménymag, só (nálam most 7 fűszersó)
• A lisztet elkevertem a sütőporral, majd gyúródeszkára szitáltam.
• Hozzáadtam a sót és a zsírt, elmorzsoltam.
• Belekerült a tojássárgája és a tej, amikkel egynemű tésztává dolgoztam össze.
• Félujjnyi vastagra nyújtottam, tetejét megkentem enyhén felvert tojással, megszórtam az őrölt köménnyel és a fűszersóval.
• Derelyevágóval ujjnyi rudakra szabtam, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgattam.
• Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöttem.
1. A kávét lefőzzük, hűlni hagyjuk. 2. A tejszínt felverjük a porcukorral és a habfixálóval, majd hozzákeverjük a mascarpone-t is. 3. A kávét a rummal, tejjel és a vaníliás cukor...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A tésztához a mazsolát beáztatjuk a rumba. Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 20x30 cm-es tepsit. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Összekeverjük a mákot, a mogyorót, a lisztet és a...
Elkészítési idő: 2 ó +12+12 Nehézség: KönnyűEgy nagyobb tálban habosra keverjük a margarint a tojásokkal, a citrom levével és héjával, a sóval, a kristály- és a vaníliás cukorral. Beletesszük a sütőporral elkevert lisztet. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz étcsokoládét vízgőz fölött olvaszd össze a cukorral és a vajjal, aztán vedd le a tálat a gőzről, és a csokihoz óvatosan keverd hozzá a tojásokat, 3 dkg lisztet és a sót. Vaja...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű