• 4 kis doboz natúr joghurt
• 4-6 evőkanál méz/porcukor
• 2 citrom reszelt héja
• 10 dkg zabpehely
• 20-30 dkg magozott meggybefőtt
A joghurtokat egy tálba öntjük és hozzákeverjük a mézet és a citrom reszelt héját.
Rétegelve adagoljuk bele egy pohárba.
1-2 evőkanál zabpehely
néhány szem meggy
joghurt
A tésztához a liszt kivételével az összes alapanyagot gőz fölött összemelegítem ,gázról levesszük a lisztet hozzáadom,4 cipót csinálunk. Nyújtom 200 fokon sütöm. A krémhez a teje...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst teflonnal bevont edényben, annyi hideg vízzel, amennyi ellepi, felteszem főni. Kevés sót adok hozzá, és félig puhára főzöm. Ha a vizet beitta, felengedem a tejjel, cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a 180 ml folyadékkal és a mokkáskanál cukorral felfuttattam meleg helyen. Amíg dolgozott, addig a szárazanyagokat összekevertem, belereszeltem a citrom héjat. Ezután...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű