• 4 kis doboz natúr joghurt
• 4-6 evőkanál méz/porcukor
• 2 citrom reszelt héja
• 10 dkg zabpehely
• 20-30 dkg magozott meggybefőtt
A joghurtokat egy tálba öntjük és hozzákeverjük a mézet és a citrom reszelt héját.
Rétegelve adagoljuk bele egy pohárba.
1-2 evőkanál zabpehely
néhány szem meggy
joghurt
A tésztát összegyúrjuk ,és 2-3 órát hideg hegyen pihentetjük. Kb 5 mm kinyújtjuk,és nagyobb köröket szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokra előmelegítet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a csipet sóval feltesszük forrni. Amikor már meleg, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a búzadarát, és addig főzzük, amíg a dara megdagad. Közben a tojásokat szétvála...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, olajjal és a vízzel, majd hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert lisztet, szép simára kikeverjük. A tojások fehérjéből...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű